Ексклюзиви
неділя, 19 вересня 2010 18:11

На "Зірниці" Капранов бився, а Винничук підглядав за голою задницею

На "Зірниці" Капранов бився, а Винничук підглядав за голою задницею

Міністерство освіти надало статус "всеукраїнської" піонерській спортивній грі "Зірниця". Оргкомітет з її підготовки та проведення очолив міністр освіти Дмитро Табачник. "Зірницею" планують замінити гру "Сурми звитяги", присвячену визвольній боротьбі українського народу, що відбувалася на початку й усередині 20 століття.

"Нам здається, що люди в міністерстві не зовсім адекватні. Вони думають, що прокинулися в іншій державі. А це не так. Навіщо повертати в дитячі голови дух мілітаризму, як у Радянському Союзі? Це ніколи не піднімало обороноздатності країни. За Сталіна також звучали заклики: "Всі на парашут!", "Всі на літак!". А коли дійшло до війни, всі порозбігалися", - прокоментував нововведення Gazeta.ua київський письменник Дмитро Капранов.

Разом із братом-близнюком Віталієм у дитинстві він брав участь у грі "Зірниця".

"Один із нас був комсоргом школи, а другий, здається, комсоргом класу. Перед тим, як приїжджала комісія з області, ми сиділи ночами й фальсифікували результати "Зарніци". Все було фікція", - пригадав він.

Одного разу гра школярів закінчилася бійкою.

"Якийсь рік "Зарніцу" вирішили проводити дуже пафосно. Навіть погони на нас одягли. Але все закінчилося звалищем — пішла стінка на стінку. На другий рік від пафосу відмовилися. І тепер вчителі хіба що імітуватимуть бурхливу діяльність", - розповів письменник.

Своїм досвідом участі в грі поділився і львівський письменник Юрій Винничук.

"Це коли мальчики і дєвочки ховаються по кущах, а інші мальчики і дєвочки їх шукають, знаходять, беруть у полон і допитують. Дуже цікава гра. Правда, мені з піонерського табору найбільше запам"яталася сцена, коли піонери, упіймавши піонерку, повалили її на траву і стали здирати трусики. Піонерка впала в істерику і реготала, як навіжена. Я так і не зрозумів, чи їй це подобалося, бо був ще замалий і стояв збоку. Головне, що це сподобалося мені", - сказав розказав він.

Зараз ви читаєте новину «На "Зірниці" Капранов бився, а Винничук підглядав за голою задницею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути