пʼятниця, 04 вересня 2009 09:46

На заводі "Таврія" влаштували побоїще зі стріляниною і бійками

На заводі "Таврія" влаштували побоїще зі стріляниною і бійками

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко особисто контролює ситуацію, яка виникла на коньячному заводі "Таврія" в Новій Каховці, повідомили в МВС України.

"В даний момент міністр особисто узяв під контроль ситуацію на заводі", - сказала в четвер увечері начальник Департаменту зв"язків з громадськістю і міжнародної діяльності МВС України Інна Кисіль.

За її словами, глава МВС із цього приводу спілкувався з мером і депутатами облради.

"Позиція його така: без виконавчої служби ніхто не має права уриватися на територію заводу. Тому по відношенню до всіх, хто діяв поза законом, будуть здійснені відповідні заходи", - підкреслила начальник департаменту.

Кисіль додала, що міліція Нової Каховки заблокувала близько 150 осіб, які увірвалися на територію коньячного заводу "Таврія", і відкрили там стрілянину.

"На площі біля заводу близько 150 нападаючих узято в кільце всім особовим складом міської міліції і "Беркуту", - сказала вона, додавши, що кількість поранених в даний час уточнюється.

Як повідомив один з очевидців, на територію підприємства вже прибули автобуси, в які під охороною працівників МВС завантажили представників мажоритаріїв і співробітників охоронної фірми, які супроводжували їх. Їх обшукали, проте інформація про виявлення у них зброї поки відсутня - тільки щити, каски, палиці і балончики з газом, сказав співбесідник.

За його словами, працівники підприємства, які захищали директора, число яких доходило орієнтовно до 1000, почали помалу розходитися.

Ініціативна група з місцевих жителів збирає підписи до різних керівників країни, щоб вони розібралися з тим, що відбулося, додає очевидець.

Він також сказав, що, за неперевіреною інформацією, серед поранених переважають представники охоронної фірми, які намагалися увійти на підприємство з визначенням суду, проте офіційна інформація із цього приводу відсутня.

Співбесідник додав, що директор раніше повідомляв, що є поранені з обох боків, а протилежна сторона говорить, що при заході на підприємство мала лише шоломи, щити, гумові палиці і газові балончики.

Раніше перший заступник генерального директора заводу Людмила Надточій повідомила, що на підприємстві відбулася перестрілка.

"На трьох автобусах приїхало близько 150 людей. Пробили ворота, в"їхали на територію. Люди, одягнені в чорне, у камуфляжній формі, в касках, з наколінниками, наручниками, спробували захопити будівлю заводу. Стрілянина, сльозогінний газ, є поранені", - сказала вона.

За її словами, група тих, які увійшли на підприємство не показала ніяких документів і ніяк не показувала, що вона якимсь чином має відношення до органів влади.

"Згідно з нашими відомостями, це кримські бандити", - додала Надточій.

Як повідомив один з очевидців, новий менеджмент компанії на підставі визначення суду, яке набуло чинності, спробував зайти на підприємство у супроводі співробітників охоронної фірми (всього біля 100 осіб), але після того, як вони перетнули прохідну, із заводської території почали стріляти з мисливської зброї, швидше за все, дробовиків.

За його словами, до приїзду міліції дві приблизно рівних по кількості протиборчих групи фактично стояли один напроти одного. Потім почало збиратися багато людей, які підтримують директора. Вони намагалися створити щось на зразок ланцюга. До території підприємства, на якій вже знаходилися багато вантажних машин, під"їхали також трактори, якими збирають виноград, сказав очевидець.

АПФ "Таврія" входить у Перший Національний Виноробницький Холдинг (ПНВХ), який, у свою чергу, є частиною корпорації "Логос" (Дніпропетровськ). Як керуюча структура ПНВХ, також об"єднує ТОВ "Інкерманський завод марочних вин" (Севастополь, АРК), ТОВ "Качинський+" (АРК) і ЗАСО "Чорноморець" (АРК), радгосп-завод ім. Поліни Осипенко. Загальна площа виноградників холдингу перевищує 4 тис. га. На "Таврії" працюють близько 1300 людей.

Останні декілька місяців триває конфлікт між мажоритарними власниками на чолі з президентом "Логосу" Валерієм Шамотієм і директором Олександром Сидоренком, який є міноритарієм і, за словами його опонентів, відмовлявся йти з поста керівника.

За матеріалом: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «На заводі "Таврія" влаштували побоїще зі стріляниною і бійками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути