Ексклюзиви
середа, 15 травня 2013 13:17

На закупівлю Крюківських поїздів Укрзалізниця не має грошей

На закупівлю Крюківських поїздів Укрзалізниця не має грошей
Усі недоліки поїзду наразі усунуто. Фото: poltava.pl.ua

В Україні готовий швидкісний поїзд вітчизняного виробництва, але на його придбання в Укрзалізниці немає грошей. Про це розповів сьогодні журналістам на прес-конференції міністр інфраструктури Володимир Козак, передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ.

"Крюківський швидкісний поїзд випробуваний. Усі недоліки, які там були, усунені. Він готовий до експлуатації на наших залізничних шляхах. Питання стоїть у тому, хто його повинен купити. Купити його, звичайно, повинна Укрзалізниця, тому що він повинен перевозити пасажирів України. Але, за які кошти? ", - сказав Козак.

За його словами, відповідно до закону про залізничний транспорт, весь пасажирський рухомий склад повинен купуватися за рахунок бюджетних коштів.

"Тому, якщо бюджет виділить ці кошти, Укрзалізниця із задоволенням купить ці поїзди і знайде їм застосування", - сказав міністр.

Нагадаємо, на початку квітня Крюківський вагонобудівний завод отримав дозвіл Міжвідомчої комісії під головуванням першого заступника генерального директора Укрзалізниці (УЗ) Миколи Сергієнка на виготовлення дослідної партії з десяти швидкісних електропоїздів. Комісія також дала "зелене світло" на експлуатацію двох електропоїздів, які пройшли випробування.

За словами Миколи Сергієнка, українська залізниця готова закуповувати поїзди, але держбюджет поки не виділив на це коштів, а фінпланом УЗ на цей рік не передбачено придбання даних поїздів.

Зараз ви читаєте новину «На закупівлю Крюківських поїздів Укрзалізниця не має грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути