Ексклюзиви
пʼятниця, 01 серпня 2008 16:03

На Закарпатті відновили проїзд по всіх дорогах і телефонний зв"язок

В рамках виконання заходів щодо подолання наслідків повені на Західній Україні сьогодні вже відновлений проїзд по всіх дорогах Закарпаття і Тернопільщини. Про це повідомили в прес-службі Міністерства транспорту і зв"язку України.

У повідомленні наголошується, що Укравтодор, Львівська залізниця і Державний департамент з питань зв"язку цілодобово продовжують ліквідовувати наслідки стихійного лиха.

Сьогодні на Західній Україні працюють 1600 працівників дорожнього господарства, понад 5 тис залізничників і військовослужбовців Державної спеціальної служби транспорту, привернуто близько 700 одиниць техніки.

При цьому, за оцінками фахівців, орієнтовна вартість збитків, нанесених дорожньому господарству, вже зросла з 785 млн грн до 1 млрд. 98 млн грн.

Одночасно шляховики продовжують відновлювати мости, проїзд по яких був закритий в перші дні після повені.

Так за станом на ранок 1 серпня працівники дорожніх служб відновили рух по восьми мостах: шести у Вінницькій і по одному на Тернопільщині та Івано-Франківщині. Таким чином, як повідомляють в Мінтрансі, на даний час відсутній проїзд по 37 зруйнованим мостам.

У профільному Міністерстві також відзначають, що зараз відновлений зв"язок з понад 570 населеними пунктами (в результаті стихійного лиха без зв"язку залишилися 610 населених пунктів).

Мінтранс повідомляє також, що рух поїздів вже відновлений на 41 ділянці Львівської залізниці. Але при цьому закритими для руху поїздів ще залишаються три ділянки, де руйнування були найсерйознішими.

Крім того, "Укртелеком" відновив зв"язок в 361 з 480 населених пунктів Вінницької, Закарпатської, Львівської, Фвано-Франківської, Чернівецької і Хмельницької областей, що постраждали в результаті стихії, мовиться в повідомленні, розміщеному на веб-сайті компанії.

Згідно інформації компанії, за станом на 1 серпня не налагоджений зв"язок в 119 населених пунктах Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областях.

"Укртелеком" також повідомив, що за три дні роботи "гарячої лінії", організованої оператором на прохання Кабінету міністрів, українці перерахували 838,5 тис грн в допомогу населенню постраждалих регіонів, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті відновили проїзд по всіх дорогах і телефонний зв"язок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути