Ексклюзиви
понеділок, 20 червня 2011 17:53

На Закарпатті перед сесіями райради виконуватимуть гімн Угорщини

На Закарпатті перед сесіями райради виконуватимуть гімн Угорщини

Депутати Берегівської районної ради вирішили щоразу перед початком сесій виконувати гімн Угорщини. Таке рішення ухвалили в п'ятницю на пленарному засіданні сесії.

"На території Берегівського району проживають 53 тисячі угорців. Це 80 відсотків від населення району. Приймаючи рішення про гімн, керувалися статтею 6 Закону України "Про національні меншини". Там чітко прописано, що Україна гарантує використання національної символіки меншин", - сказав голова Берегівської районної ради Андрій Бігарі.

У Закарпатському осередку ВО "Свобода" такі дії засуджують.

"Це рішення антиконституційне, оскільки в Конституції чітко визначені державні символи – гімн, прапор і герб. Ми подали відкрите звернення до СБУ, Верховної Ради та Генпрокуратури через засоби масової інформації. Поки реакції нема. Готуємо подання до прокуратури, просимо опротестувати рішення. Якщо треба, то звернемося до суду", - прокоментував Gazeta.ua голова Закарпатського осередку ВО "Свобода" Олег Куцин.

Закарпатські політологи також вважають прийняте рішення антиконституційним.

"Днями стався прецедент: Конституційний суд України заборонив використання червоного прапору під час офіційних подій, - зауважив політолог Віктор Пащенко. – Це автоматично забороняє використання й будь-якої іншої символіки, крім тієї, яка зазначена в Конституції. Рішення берегівських депутатів вважаю містечковим. Це засвідчує про їх непрофесійність й бездарність, коли людям нема чим перейматися, крім прапорів і гімнів".

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті перед сесіями райради виконуватимуть гімн Угорщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути