четвер, 02 серпня 2007 11:10

На півдні Сахаліну оголошено режим надзвичайної ситуації

На півдні Сахаліну на території Невельського району, де стався землетрус і були зафіксовані повторні підземні поштовхи, введений режим надзвичайної ситуації.

На місце події вилетів вертоліт Мі-8, на борту якого знаходиться керівництво Далекосхідного регіонального центру МНС РФ, а також кінологи з собаками, рятувальники і психологи. Крім того, з Південно-Сахалінська у Невельськ вирушив вертоліт з бригадою медиків.

Вночі у Невельську буде створено наметове містечко на 400 місць, оскільки не виключені повторні землетруси, а також визначені одноповерхові будівлі, придатні для розміщення людей. Вже зараз жителям міста не рекомендується заходити у свої будинки. В даний час у двох школах відкриті евакопункти, ще один знаходиться у Південно-Сахалінську.

У результаті землетрусу силою 6,8 бала, який стався за 60 кілометрів від Південно-Сахалінська, у районі Невельська, загинула 23-річна дівчина. На неї під час евакуації з районного будинку культури впав козирок будівлі. Також загинув один чоловік, який, в паніці вибігаючи з будинку, оступився, впав і розбив голову.

Після землетрусу у Невельську на півдні Сахаліну сейсмологи зареєстрували більше 20 повторних підземних поштовхів магнітудою від трьох до шести балів. А на західному узбережжі японського острова Хоккайдо було зафіксовано цунамі з висотою хвиль близько 20 сантиметрів, повідомляє агентство "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «На півдні Сахаліну оголошено режим надзвичайної ситуації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути