середа, 10 лютого 2010 11:37

На Волині прикордонника посадять на 15 років за вбивство

На Волині прикордонника посадять на 15 років за вбивство

Начальнику прикордонної служби "Дольськ" Луцького прикордонного загону, 32-річному майору Віталію Лисюку загрожує 15 років ув"язнення або довічне. Чоловік 7 лютого розстріляв із автомата двох заправників АЗС у райцентрі Любешів на Волині.

Про ймовірне покарання розповів начальник слідчого відділу військової прокуратури Західного регіону, полковник юстиції Василь Розман.

Він повідомив, що проти підозрюваного порушили карну справу за статтею "зумисне вбивство із хуліганських мотивів".

"Санкція статті карного кодексу передбачає покарання до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі. Зважаючи подробиці обставин убивства, суд може зважитися до максимальної кари", - припустив слідчий.

Слідчі розробляють версію, за якою прикордонник застрелив 49-річного заправника Петра Матюка з автомата АК, який нібито привіз на автозаправку сторонній чоловік на джипі.

"Можливо, під час стрілянини поблизу АЗС було два джипи. "Гранд-Черокі" належить прикордоннику Лисюку, інший – невідомому спільнику. Версія дещо примарна, але її потрібно перевірити", - розповіло Gazeta.ua джерело у правоохоронних органах.

Військовий прокурор Луцького гарнізону Валерій Платонов сказав, що деякі обставини справи вказують на те, що прикордонник мав намір саме убити, а не злякати чи поранити людей.

У машині в нього була бейсбольна битка і пістолет, який стріляє гумовими кулями. Але він попри все вибрав бойовий автомат, - каже прокурор.

Наразі відомо, що вбивця чекає на суд за ґратами. Туди не допускають пресу.

Майор є сином начальника обласного управління культури і туризму - Володимира Лисюка. Під час скоєння злочину він був напідпитку.

Зараз ви читаєте новину «На Волині прикордонника посадять на 15 років за вбивство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути