пʼятниця, 04 вересня 2009 11:17

На Волині немовля померло від щеплення сумнозвісною вакциною

На Волині немовля померло від щеплення сумнозвісною вакциною

Ще один смертельний випадок відбувся після щеплення вакциною Пентаксім: помер 5-місячний хлопчик з Іваничівського району на Волині, передає СТБ.

Трагедія відбулася в середині серпня. 12-го числа малюкові зробили щеплення, а через два дні його не стало. Про цей випадок стало відомо тільки сьогодні, але по датах він співпадає з іншими трьома смертями дітей після вакцинації - в Донецькій і Запорізькій областях. Як і тоді, смерть на Волині лікарі з щепленням не пов"язують. Висновки судово-медичної експертизи: хлопчик відригнув і захлинувся.

Нагадаємо, 17 серпня в реанімації лікарні Вишнєвського в Донецьку померли дві дитини у віці трьох і чотирьох місяців. Кожен з них за декілька днів до смерті був щеплений вакциною "Пентаксим" французької компанії SanofiPasteur. Раніше, 5 серпня, наступного дня після щеплення двома вакцинами, в тому числі пентаксимом, померло чотиримісячне немовля в Енергодарі (Запорізька область). У Мінохоронздоров"я стверджують, що обидва інциденти ніяк не пов"язані із застосуванням пентаксиму.

Слід зазначити, що минулого року Мінохоронздоров"я також заперечувало причинно-наслідковий зв"язок між смертю 17-річного школяра з Краматорська (Донецька область) Антона Тищенка та його вакцинацією індійським препаратом Trevisac проти кору і краснухи. Втім, пізніше в ході розслідувань ГПУ і спеціальної слідчої комісії Верховної ради було встановлено, що причинно-наслідковий зв"язок між смертю підлітка і вакцинацією все ж таки існував.

Newsru.ua, СТБ

Зараз ви читаєте новину «На Волині немовля померло від щеплення сумнозвісною вакциною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути