четвер, 20 серпня 2009 19:34

На Запоріжжі за фактом смерті немовляти порушено кримінальну справу

На Запоріжжі за фактом смерті немовляти порушено кримінальну справу

У Запорізькій області порушено кримінальну справу за фактом смерті 4-місячної дитини наступного дня після щеплення.

Інформацію про це сьогодні офіційно підтвердили в прокуратурі Запорізької області.

Підставою для порушення кримінальної справи став факт смерті 4-місячного жителя Енергодара, який помер уранці 5 серпня, - наступного дня після того, як малюку в дитячій поліклініці були зроблені щеплення від гепатиту (вакциною Гепавакс-ген рекомбінантна, виробник Бета Біоієїт Кореа корп.) і вакциною для профілактики дифтерії і правця (Пентаксим адсорбована, виробник Санофі Пастер С.А.).

Після повідомлення про загибель дитини, за даними прокуратури, в поліклініці був проведений огляд умов зберігання вакцин і опечатано 2 холодильники, де зберігалися партії вакцини.

"Тіло дитини разом з технічною документацією було передане в бюро судмедекспертизи для проведення досліджень, в результаті яких було встановлено, що смерть пов`язана з синдромом несподіваної смерті дитини. Згідно з поясненнями фахівців-медиків, цей синдром має місце, коли вмирає начебто здорова дитина: під час розтину і дослідженні тіла ніяких видимих патоморфологічних змін, що можуть викликати смерть, не виявляється. Фіксуються тільки незначні відхилення від норми в різних системах організму, кожного з яких недостатньо для смерті", - повідомили в прокуратурі, зазначивши, що алергічних реакцій у померлої дитини також не виявлено.

"Згідно з попередніми висновками експертів, смерть дитини не пов`язана із зробленими йому щепленнями", - заявили в прокуратурі.

У той же час у прокуратурі офіційно підтвердили, що кримінальна справа за фактом смерті дитини порушена.

"Кримінальна справа порушена за ч. 2 ст.140 Кримінального кодексу України (неналежного виконання медпрацівниками своїх професійних обов`язків, пов`язане з недбалим або недобросовісним до них ставленням, що спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього)", констатували в прес-службі прокуратури Запорізької області, зазначивши, що хід слідства у справі взятий на контроль облпрокуратури.

Чи полягає "неналежне виконання медпрацівниками своїх професійних обов`язків" у недотриманні умов зберігання вакцин, непроведенні обстеження дитини перед вакцинацією або в чомусь іншому, у прокуратурі поки що не повідомляють.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі за фактом смерті немовляти порушено кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути