понеділок, 02 лютого 2009 11:20

На Шрі-Ланці обстріляли лікарню: 9 загиблих, 20 поранених

На Шрі-Ланці обстріляли лікарню: 9 загиблих, 20 поранених
На Шрі-Ланці в зоні боїв урядової армії з тамільськими сепаратистами випадково опинилася лікарня. На території медичної установи розірвалося декілька артилерійських снарядів. В результаті обстрілу дев"ять людей загинули і близько 20 поранені.

Боєприпаси розірвалися в жіночому і дитячому відділеннях.

Як повідомили в понеділок представники Червоного Хреста, напередодні декілька артилерійських снарядів влучили у переповнену пацієнтами лікарню в населеному пункті Путхуккудійрупу. Боєприпаси розірвалися в жіночому і дитячому відділеннях.

Це одна з небагатьох медичних установ, яка продовжує функціонувати на території, підконтрольному тамільському угрупуванню "Тигри визволення "Таміл іламу" (ТВТІ). Співробітники Червоного Хреста у зв"язку з цим не виключають, що відповідальність за артобстріл і загибель людей можуть нести наступаючі урядові війська.

Тим часом їх представник Удай Найяккара негайно заявив про непричетність ланкійської армії до цього інциденту. За його словами, "артилерія сепаратистів веде безладний вогонь по атакуючих частинах урядових військ, що і могло привести до випадкового удару по лікарні".

Міжнародні спостерігачі і журналісти не мають доступу в зону боїв, тому обставини трагедії, швидше за все, залишаться до кінця нез"ясованими.

Запеклі бойові дії зараз продовжуються на відносно невеликій території району Муллайттіву, де проживають приблизно 250 тисяч тамільців. Більшість спроб створити "коридори безпеки" і вивести по ним мирних жителів виявилися безрезультатними. За даними ТВТІ, за останній тиждень з вини військовослужбовців там загинули 300 тамільців. Офіційний Коломбо ці твердження спростовує, передає ІТАР-ТАРС.

Протистояння між ТВТІ і урядом Шрі-Ланки, що представляє інтереси сингальської більшості продовжується з 1983 року. Сепаратисти ведуть збройну боротьбу за створення незалежної держави в населених переважно тамільцями північних і східних районах острова. З початку конфлікту загинули більше 70 тисяч людей. У складі організації є терористичний підрозділ "Чорні тигри", що складається зі смертників.

Зараз ви читаєте новину «На Шрі-Ланці обстріляли лікарню: 9 загиблих, 20 поранених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути