четвер, 05 листопада 2009 13:52

На Sotheby"s продали робіт імпресіоністів на $ 181 млн

На Sotheby"s продали робіт імпресіоністів на $ 181 млн

Увечері в середу, 4 листопада, в Нью-Йорку пройшли торги аукціонного дому Sotheby"s в рамках сесії "Імпресіоністи та сучасне мистецтво". Про результати торгів повідомляє офіційний сайт аукціону.

Найдорожчим лотом сесії виявилася бронзова скульптура "Падаюча людина" (L"Homme qui chavire) швейцарського майстра Альберто Джакометті. Вона була продана за 19 млн 346 тисяч 500 доларів. Перед початком торгів скульптуру оцінили в 8-12 мільйонів доларів. 

Істотно перевершила передпродажний естімейт картина французького живописця Андре Дерена "Човни в Колліурі" (Barques au port de Collioure). Полотно, оцінене в межах 6-8 мільйонів, пішло з молотка більш ніж за 14 мільйонів доларів.

"Молодий араб" (Jeune arabe) Кеєс ван Донгена проданий за 13 мільйонів 802 тисячі доларів при естімейті 7-10 мільйонів. Нарешті, за полотно Василя Кандинського Krass und Mild ("Драматичний і спокійний") заплатив 10 мільйонів 610 тисяч 500 доларів, що істотно перевищило попередню оцінку.

З інших робіт відомих художників варто відзначити "Торс чоловіка" (Buste d"homme) Пабло Пікассо, куплений за 10 мільйонів 385 тисяч 500 доларів. У цілому обсяг торгів у середу склав 181 млн 820 тисяч доларів.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «На Sotheby"s продали робіт імпресіоністів на $ 181 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути