Ексклюзиви
вівторок, 02 вересня 2008 17:31

На Сіцілії будинки продають по одному євро

У Італії на острові Сіцілія продаються будинки вартістю один євро - таким чином місцеві власті намагаються зберегти історичний квартал містечка Салемі, що розташоване на південь від столиці острова Палермо.

Як пише TheGuardian, будинки, що пропонуються за таку смішну ціну, знаходяться в жалюгідному стані. При цьому реконструкція кожного з них вимагає не менше 80 тисяч фунтів стерлінгів (близько 100 тисяч євро).

Ініціатором такого продажу став мер містечка Вітторіо Сгарбі - мистецтвознавець, який упевнений, що розпродаж будинків за смішними цінами допоможе зберегти покинутий старий квартал. Після землетрусу 1968 року стародавній центр Салемі, деяким будови якого відносяться до епохи мусульманського нашестя - їм вже більше 1000 років, став нежилий.

За словами Сгарбі, близько 3700 будинків, що розташовані в самому центрі, належать муніципалітету. Більшість з них знаходяться під загрозою руйнування.

Раніше мер запропонував безкоштовно розібрати ці будинки жителям самого Салемі, які погодяться вкласти засоби в реконструкцію. Потім, Сгарбі вирішив привернути знаменитостей - першу пропозицію забрати собі будинок отримав голова міланського футбольного клубу Інтер Массімо Моратті.

"Ми розраховуємо на людей, відчуття прекрасного яких таке ж велике, як і фінансові можливості", - говорить Сгарбі.

За його словами, в обмін на внесок в один євро і зобов"язання завершити процес відновлення протягом двох років, муніципалітет запропонує їм один з будинків, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «На Сіцілії будинки продають по одному євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути