вівторок, 28 жовтня 2008 17:48

На "Фаїні" вистачає їжі і пального

Заручники на судні Faina живі і здорові. Їжа, вода, пальне є в необхідній кількості, хоча постійно існує загроза шантажу в цьому плані з боку піратів.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

За інформацією прес-служби, всі процедури з визволення здійснюються без порушень зобов"язань держави перед міжнародною спільнотою в боротьбі з морським тероризмом. Залучено кваліфікованих і знаних міжнародних посередників, які реалізують головну вимогу президента – якнайшвидше звільнити заручників шляхом викупу їх судновласником та не допустити неконтрольованої силової операції.

У зв"язку з об"єктивно існуючою готовністю військово-морських міжнародних сил і без санкції України розпочати в будь-який час силові дії із звільнення заручників, ситуація постійно перебуває у складному стані розвитку, в тому числі й для піратів, які намагаються використати її для тиску на судновласника і державу щодо сплати надмірної ціни викупу.

Для цього іноді використовують іноземні ЗМІ, які розповсюджують заяви про готовність піратів до вбивства заручників, підриву судна, припинення забезпечення полонених їжею, водою, пальним, якщо негайно не будуть задоволені фінансові ультиматуми терористів.

Сомалійськими піратами для шантажу судновласника активно реалізовуються ініціативи деяких парламентських політичних сил виділити значні кошти на звільнення заручників, необережні заяви окремих посадовців щодо законності продажу української зброї Кенії, повідомляє ТСН

Зараз ви читаєте новину «На "Фаїні" вистачає їжі і пального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути