неділя, 01 липня 2012 10:17

На Прикарпатті тисячі людей прийшли на відкриття нового пам'ятника Шухевичу
14

Фото: ФОТО: firtka.if.ua

У суботу, 30 червня, в м. Калуш Івано-Франківської області урочисто відкрили пам'ятник Роману Шухевичу. Як повідомляє "Інтерфакс", церемонія була приурочена до 105-річчя від дня народження головнокомандувача УПА.

На заході був присутній син Шухевича, дисидент, Герой України Юрій Шухевич. Йому, а також міському голові Калуша Ігорю Насалику надали право відкрити монумент.

Також були присутні лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, народний депутат Зіновій Шкутяк (фракція НУНС), голови Організації українських націоналістів Богдан Червак і Конгресу українських націоналістів Степан Брацюнь, представник всесвітньої ОУН Богдан Дубас, голова Братства воїнів ОУН-УПА Карпатського краю Фотій Володимирський.

Пам'ятник освятили митрополит Івано-Франківський і Галицький Української православної церкви Київського патріархату Іоасаф та єпископ-емерит Івано-Франківської митрополії Української греко-католицької церкви Софрон Мудрий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший на Рівненщині пам'ятник Бандері встановлять у день Незалежності

Під час відкриття пам'ятника вгору злетіли синьо-жовті кульки, голуби, пролунав військовий салют. Під час заходу присутні виконали державний гімн України, гімн ОУН-УПА і духовний гімн України.

Всього на відкритті пам'ятника були присутні кілька тисяч жителів Калуша та Івано-Франківської області.

4,5-метровий бронзовий пам'ятник відлили і встановили на гроші Калуської міської та районної рад, Івано-Франківської облради, а також на пожертви 2500 громадян і 83 організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пам'ятники Бандері та Шухевичу будуть на Сході України і в Росії"

Громадська ініціатива "Загальна мобілізація" прозвітувала про надходження понад 170 тис. гривень пожертв від фізичних осіб. Загальна вартість проекту — майже півмільйона гривень.

Нагадаємо, наприкінці травня у Львові близько 1,5 тис. людей провели демонстрацію з вимогою визнання Української повстанської армії стороною, що воювала у Другій світовій війні.

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті тисячі людей прийшли на відкриття нового пам'ятника Шухевичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

349

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути