Ексклюзиви
понеділок, 25 квітня 2011 17:44

На Прикарпатті перед Великоднем оновилися старі ікони з Хресної дороги

На Прикарпатті перед Великоднем оновилися старі ікони з Хресної дороги

У невеличкій церкві святих рівноапостольних Костянтина і Олени УПЦ КП міста Коломиї оновилися старі ікони з Хресної дороги. Про це повідомив настоятель храму о. Василь Юрчук.

За словами отця Василя, під час соборної Хресної дороги люди зауважили, що почали оновлюватися хрести на образах, а відтак – й інші зображення. Парафіянка Любов Свищук, яка працює вчителькою молодших класів, перша побачила зміни.

"Два образи оновилися повністю, а решта частково, хрести оновилися усі. Фарби щодня ставали яскравішими, складалося враження, що ікон знову торкнулася рука художника. Процес оновлення триває. Ці 14 ікон Хресної дороги – подарунок церковці від владики Іоана Бойчука", - розповів священик.

"Як на мене, оновлення ікон з Хресної дороги – це Боже провидіння. Господь у такий спосіб промовляє до нас. Гадаю, що це добрий знак перед Великоднем", - резюмує о. Василь Юрчук.

Настоятель храму переконаний, що оновлення ікон – це найперше заслуга прихожан і всіх тих, хто малювали їх.

Єпископ Коломийський та Косівський УПЦ КП Іоан Бойчук розповів, як передав церкві ікони.

"Я привіз ці образи з Яремче. Там мені їх подарували. Вони, схоже, старовинні. Хто їх намалював – невідомо. Ось я і передав подароване для церковці. Для ікон зробили рамки, священик із парафіянами розмістили їх по колу у невеличкому храмі".

"У церквах відбувається оновлення ікон через звершення святих Таїн, хліб та вино перетворюються у Тіло і Кров Господа, є благодать Святого Духа, який постійно перебуває у храмах, - наголошує єпископ Іоан. – Оновлення – це велике Боже чудо та милість Творця. Проте оновлюються не лише ікони, але й духовна природа людини. Допомагають ще й молитви священиків та віруючих. Господь подає нам багато прикладів: це оновлення ікон, мироточення, чудотворні образи, явлення Матері Божої та святих тощо. Але найголовніше чудо - віра та щира молитва".

Зараз ви читаєте новину «На Прикарпатті перед Великоднем оновилися старі ікони з Хресної дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути