Ексклюзиви
неділя, 03 листопада 2013 18:56

На Полтавщині закривають туберкульозні відділення

Депутати Миргородської районної ради прийняли рішення про закриття туберкульозного відділення лікарні.

Протягом кількох днів по місту розклеїли листівки "Миргородці проти закриття туберкульозного відділення Миргородської ЦРЛ"

У ній подано інформацію про загрозу, котру несе туберкульоз оточуючим. Також надруковані прізвища депутатів, шо проголосували за закриття відділення. Ініціатором виступила громадська організація "Турбота".

9-та година ранку. У центрі міста біля зеленої палатки кілька осіб ставлять свої підписи під зверненням проти закриття тубвідділення ЦРЛ.

Підходить дівчина років сімнадцяти.

"Я теж поставлю підпис. Моя бабуся днями через це померла. Її відправили на лікування у Полтаву, але там не прийняли. Сказали, що немає місць. Фактично вернули назад помирати",– пояснює.

До 2015 року на Полтавщині планують закрити 5 туберкульозних відділень. Миргородське, Кобеляцьке, Градизьке, Пирятинське та Новосанжарське. У перспективі розвитку мережі протитуберкульозних закладів – вони мають стати частиною хоспісної допомоги та "перебратися" до туберкульозних лікарень і протитуберкульозного диспансеру у Полтаві.

"По Миргороду та району нараховується біля 300 хворих на туберкульоз. А наше місто–оздоровниця державного значення. Тому закриття туберкульозного відділення ставить під загрозу життя та здоров'я і мешканців, і відпочиваючих. Пропонують хворим для лікування їхати у Полтаву чи Кременчук. Але туберкульоз – це хвороба бідних. То ж чи багато знайдеться охочих тратити гроші на далеку дорогу. До того ж є державна програма боротьби із туберкульозом. І ми не повинні звужувати рівень надання послуг населенню, мотивуючи реформою медичної галузі, а маємо вдосконалювати саму систему лікування", – пояснює Євген Перепелиця із ГО "Турбота".

Зазначимо, у 2014 році планують завершити будівництво у Полтаві обласного протитуберкульозного диспансеру. Його зводять із 1995 року.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині закривають туберкульозні відділення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути