Ексклюзиви
середа, 18 серпня 2021 21:12

На параді до Дня Незалежності покажуть унікальні новинки
7

Уперше у військовому параді до Дня Незалежності України візьме участь броньована ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-4РМ.

Її виробило Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова.

БРЕМ-4РМ створили на базі БТР-4. Вона має баштовий кран вантажопідйомністю 3,0 т, зварювальне обладнанням, лебідку з тяговим зусиллям 9 т.

За допомогою цієї машини підрозділи ЗСУ здатні вести технічну розвідку на полі бою вдень і вночі, за різних погодних і кліматичних умов; ремонтувати пошкоджену бронетехніку та витягати її у разі застрягання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Незалежності: до парадів готуються на суші й на воді

БТР-4Е – плаваюча бойова машина. Є суто українською розробкою і пройшла повний цикл від «чистого аркуша» до постановки на озброєння. Фото: ukrinform
Броньована ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-4РМ. Фото: ukrinform
Бронетранспортер БММ-4С – броньована водоплавна медична машина, яка може приймати від 4 до 10 поранених. Фото: ukrinform
Пускова установка протикорабельного комплексу «Нептун» Фото: Defense Express
Рухомий командний пункт РКП-360. Фото: mil.in.ua

У параді також візьме участь бронетранспортер БММ-4С – броньована водоплавна медична машина, яка може приймати від 4 до 10 поранених, та БТР-4Е – плаваюча бойова машина, яка є суто українською розробкою і пройшла повний цикл від "чистого аркуша" до постановки на озброєння.

Нині БТР-4Е планово надходить до підрозділів Збройних сил України та Нацгвардії, поступово замінює бронетранспортери, що залишились у спадок від Радянського Союзу.

На параді також можна буде побачити новий рухомий командний пункт РКП-360 комплексу "Нептун" на шасі TATRA.

Він призначений для автоматизованого управління складовими частинами ракетного комплексу РК-360МЦ, забезпечення стійкого зв'язку зі старшим начальником та елементам комплексу.

Раніше у якості шасі використовувалась база вантажного автомобіля КрАЗ-6322, кабіна якого була доопрацьована та отримала бронювання на підприємстві "Українська бронетехніка".

Напередодні військового параду до 30-річчя незалежності України в Києві проведуть репетиції проходу військ. У зв'язку з цим понад 30 столичних вулиць і майданів перекриватимуть три дні. Репетиції параду військ у центрі столиці відбудуться 18, 20 й 22 серпня.

Країни-сусідки надішлють до Києва військових для участі в параді. З Чеської Республіки до Києва прибуде майже 30 членів почесної варти. Польща й Словаччина, крім військовослужбовців, привезуть військову техніку. Участь цих країн в урочистостях є символічним жестом підтримки Києва в конфлікті з Росією, що триває.

Зараз ви читаєте новину «На параді до Дня Незалежності покажуть унікальні новинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути