середа, 04 лютого 2009 15:34

На одного безробітного киянина припадає три вакансії

На одного безробітного киянина припадає три вакансії

У Києві вакансій у 2,5 рази більше, ніж звільнених. Показники по Україні набагато гірші - на одну вакансію претендують десять чоловік.

Станом на 1 січня 2009 р. на обліку Київського міського Центру зайнятості знаходиться 10 тис. 40 чоловік. При цьому в міській базі даних існує 24 тис. вакансій.

Про це на засіданні координаційного комітету сприяння зайнятості населення Києва повідомила начальник Головного управління праці і зайнятості Тетяна Кисельова. "Таким чином, на одного безробітного в середньому доводиться три вакансії. Для порівняння, в цілому по Україні на одну вакансію претендують 10 безробітних. У Черкаської області цей показник складає 76 чоловік", - сказала вона.

Найбільша кількість київських безробітних - в будівельній сфері

За словами Кисельової, 70% безробітних – службовці, 80% з яких мають вищу освіту, а багато з них працювали на керівних посадах. Найбільша кількість київських безробітних - в будівельній сфері. В цілому по Україні 58 тис. безробітних у сфері будівництва, з них киян – 14 тис. чоловік. З 243 тис. українців, які втратили роботу в промисловості, киян – 3 тис. чоловік.

Зі слів Кисельової, ріст кількості безробітних у Києві відбувся переважно через скорочення співробітників банками, страховими й фінансовими компаніями, готелями, автомобільними й девелоперськими компаніями, рекламними агентствами, торговельними мережами й телекомунікаційними компаніями.

Найбільша кількість безробітних зафіксована в Деснянському, Дарницькому, Оболонському, Дніпровському й Святошинському районах Києва, найменше - у Печерському районі.

Станом на січень близько 100 тис. киян працюють у режимі часткової зайнятості.

Як повідомлялося, 24 грудня 2008 року Головне управління праці й зайнятості Київської міської адміністрації вказало на відсутність динаміки росту рівня безробіття в Києві у зв"язку з фінансово-економічною кризою.

У той же час, середня зарплата в грудні 2008 р. в Києві склала 3549 грн, що в 1,8 разу вище, ніж в цілому по Україні. Минулого року кількість робочих місць в Києві збільшилася на 44%, в порівнянні з планом, і склала 66,3 тис. осіб. План на 2008 р. складав 61 тис. робочих місць.

За матеріалами РБК-Україна, Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «На одного безробітного киянина припадає три вакансії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути