середа, 20 жовтня 2010 14:45

На очах у лікарів та МНС чоловік 5 годин помирав на проводах під струмом

На очах у лікарів та МНС чоловік 5 годин помирав на проводах під струмом
Чоловік 5 годин висів на проводах під струмом в Миколаївській області, поки чиновники вирішували, відключати електрику чи ні.

Житель Миколаївської області поліз на стовп, щоб провести до будинку електрику. Але десь помилився, його вдарило струмом і викинуло на дроти.

Він завис на кабелях під напругою, на п'ятиметровій висоті, просто посеред села.

Односельці відразу побачили, що сталося, негайно викликали екстрені служби, і вже через десять хвилин прибула швидка допомога. Але лікарі нічим не могли допомогти - по проводах все ще йшов струм, і його потрібно було відключати.

Саме в цьому і виникла проблема. Працівники місцевої РЕС вкрай довго виїжджали на місце події. Причому, в самому РЕС говорили, що машина вже виїхала, але там, де вона була потрібна, її не було. Після ж інженер РЕС Тюнін, який прибув на місце трагедії, чомусь відмовився відключати електрику.

Інженер мотивував це тим, що потрібно дочекатися приїзду міліції, яка, до речі, про інцидент не знала.

Безсилими перед чиновницької інертністю виявилися і бійці МНС.

"Ніякі роботи він не дозволяв проводити, доки не прибуде міліція, - розповідає заступник начальника ГУ МНС України в Миколаївській області Валерій Семенов. - Самі собі уявіть, якщо б ми прийняли самостійне рішення і направили туди людей, ми отримали б ще травми, поранених чи загиблих ".

У міліції ж кажуть, що опергрупа була на виїзді в іншому місці і ніяких вказівок про те, що їх потрібно чекати, не давала.

"Співробітників міліції не повинні були чекати, - стверджує начальник слідчого відділу Жовтневого РВ УМВСУ в Миколаївській області Оксана Чухліб. - Принаймні ніякої вказівки не було дано. Не наша вина в тому, що співробітник РЕС прийняв на себе таку відповідальність, не зняв людину з електроопори і не надав першу медичну допомогу ".

У результаті, міліція приїхала аж через чотири з половиною години, і лише тоді інженер дозволив відключити струм і зняти чоловіка. Хоча можна було вже не поспішати - він був вже мертвий. Цією справою зайнялася прокуратура, провела перевірку ... І зробила висновок, що в діях інженера РЕС порушень не було. Інженер не був покараний або звільнений, навпаки, він пішов на підвищення і став начальником відділу в іншому районі. Дружина загиблого ветерана Афганістану має намір подати до суду.

Криминал.TV

Зараз ви читаєте новину «На очах у лікарів та МНС чоловік 5 годин помирав на проводах під струмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути