четвер, 22 липня 2010 09:04

5 українців загинули від ураження електрострумом

5 українців загинули від ураження електрострумом

У райцентрі Горностаївка Херсонської області під час незаконного підключення власного будинку до електромережі в результаті удару електричним струмом загинув чоловік. Ще четверо осіб, у тому числі дитина, загинули від удару струмом у Тернопільській, Одеській областях і в Криму.

Як повідомили в прес-службі Главку МНС в Херсонській області, правоохоронці встановили, що будинок загиблого чоловіка за систематичну несплату за спожиту електроенергію було відключено від електропостачання.

Безробітний господар вирішив самовільно підключитися до лінії електропередач, однак при закиданні дротів на лінію електропередач був смертельно уражений електричним струмом.

У Тернопільській області в результаті удару електричним струмом загинув 60-річний житель села Великі Бережці Кременецького району. Як повідомили у відділі по роботі з громадськістю ВАТ Тернопільобленерго, у власному дворі чоловік босою ногою доторкнувся до дроту заземлення, який був виведений від бойлера з ванної кімнати, а рукою взявся за металеву драбину, після чого отримав розряд струму.

Ще одна людина загинула в результаті враження струмом у Ялті. Як повідомило кримське Управління МНС, нещасний випадок стався на території ялтинського зоопарку. Інформація про подію надійшла до рятувальників в другій половині дня 20 липня.

"Чоловік, 1987 року народження, при прокладаннітимчасової лінії електромережі був уражений електричним струмом", - наголошується в повідомленні. Тим часом, у Сімферополі під час будівельних робіт загинув чоловік, 1941 року народження: у болгарки розлетівся диск і перебив йому стегнову артерію. Чоловік помер від втрати крові.

Також МНС повідомило, що 20 липня в Сімферополі на вулиці Спера чоловік 1981 року народження скоїв незаконне проникнення на транзитну підстанцію, де отримав удар струмом і загинув на місці.

Ще одна трагедія сталася в Болградському районі Одеської області: через ураження струмом загинула маленька дитина. Як повідомила головний фахівець із зв'язків з громадськістю Управління з питань Надзвичайних ситуацій ОДА Лідія Янковська, загиблому було 7 років. За попередніми даними, він отримав смертельне ураження струмом, вхопившись за обірваний електропровід біля будинку. В даний час правоохоронці встановлюють обставини загибелі хлопчика.

УНІАН, Контекст-Крым, Репортер Одессы

Зараз ви читаєте новину «5 українців загинули від ураження електрострумом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути