неділя, 11 грудня 2011 14:20

На міський транспорт у Вінниці поставлять GPS-навігатори

На міський транспорт у Вінниці поставлять GPS-навігатори

У 2012 році на вінницьких троллейбусах і трамваях з'явиться спеціальне обладнання. Завдяки чому можна буде контролювати рух транспорту в режимі реального часу.

За словами директора Департамента енергетики, транспорту та зв'язку Олексія Педоченка, така Автоматизована система диспетчерського управління покращить роботу електротранспорту.

"Ми будемо оперативно отримувати дані, де саме знаходиться певний трамвай чи троллейбус, скільки він перебуває на маршруті, скільки наїздив кілометражу та інше. І приймати відповідні рішення. Десь потрібно збільшити кількість одиниць транспорту, десь змінити графік руху пасажирського транспорту. Така система й відповідальність водіїв буде підвищувати", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ізраїльських маршрутках не можна їхати стоячи

Мер Вінниці Володимир Гройсман зауважив, що спочатку буде проведений відкритий інвестиційний конкурс.

"Сподіваюсь, що до нього долучаться також іноземні компанії. Щоб досягти високої якості перевезень, потрібно чітко задавати параметри маршрутів, інтервали руху. І це можна зробити тільки за допомогою сучасних технологій", - впевнений він.

Маршрутна мережа міського електротранспорту складається з 5 трамвайних та 17 тролейбусних маршрутів. Щоденно працює 64 трамваїв та 100 тролейбусів. На балансі "Вінницького трамвайно-тролейбусного управління" знаходяться 130 трамвайних вагонів та 129 тролейбусів. Майже весь рухомий склад трамвайного парку замінено на швейцарські трамваї. До кінця 2011 року Вінниця отримає ще 12 таких вагонів.

Зараз ви читаєте новину «На міський транспорт у Вінниці поставлять GPS-навігатори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути