вівторок, 14 вересня 2010 10:37

На Миколаївщині браконьєри підстрелили десятки "червонокнижних" птахів

На Миколаївщині браконьєри підстрелили десятки "червонокнижних" птахів

У неділю, 12 вересня, на Кінбурнській косі прикордонники відділу Очаків у Миколаївській області затримали трьох браконьєрів, які полювали на птахів, занесених до Червоної книги.

Браконьєрів спочатку намагалися наздогнати працівники регіонального ландшафтного парку Кінбурнська коса, але потім звернулися за допомогою до прикордонників. Браконьєрів затримали в Очакові, коли вони причалювали до берега.

У човні співробітники МВС виявили 29 мертвих і одного пораненого птаха (гагу звичайну). Крім того, було вилучено мисливську рушницю Іж-12 та 130 патронів до неї.

За словами директора РЛП Кінбурнська коса Зиновія Петровича, браконьєри розстрілювали червонокнижних птахів з човна у районі медійно-устричного комбінату з боку морської частини Кінбурнської коси.

"Оскільки птахи зараз линяють, то вони безпорадні. Бо при линянні у них випадає багато махового пір"я, тому вони практично не можуть літати", - пояснив Петрович.

За незаконне полювання на червонокнижних птахів стосовно браконьєрів порушено кримінальну справу за статтею 248 Незаконне полювання. Вилучені рушницю і патрони передано в Очаківський райвідділ міліції. Крім того, на порушників накладено штраф за вихід на воду плавзасоби без відповідного дозволу.

Нагадаємо, в квітні екіпаж корабля Морської охорони Держприкордонслужби України спецпризначення Аметист виявив у браконьєрських сітях 34-х дельфінів. Проте лише кількох тварин вдалося врятувати.

Новости N

Зараз ви читаєте новину «На Миколаївщині браконьєри підстрелили десятки "червонокнижних" птахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути