четвер, 26 червня 2008 16:00

На Луганщині відкрили пам"ятний знак жертвам ОУН-УПА, загиблим на Львівщині

 
Сьогодні на Луганщині у місті Сватове відкрили пам"ятний знак "сватовчанам, які загинули від рук воїнів ОУН- УПА у Львівській і Івано-Франківській областях у післявоєнні роки".

На честь відкриття пам"ятного знаку на площі 50-річчя Перемоги у Сватовому проходить мітинг. За оцінками правоохоронців, на ньому присутні понад 300 людей, зокрема представники Партії регіонів, громадської організації Молода гвардія і Комуністичної партії України.

Виступаючи перед юрбою, мер міста Сватове Микола Шерстюк заявив, що у Львівській і Івано-Франківській областях загинули від рук воїнів УПА в післявоєнні роки сватовчани, які направлялися туди за розподілом після інститутів. Він запевнив, що це були вчителі, лікарі й військові, а більшість із загиблих, переконаний мер, жінки. Ініціатори встановлення зазначають, що відкрили знак на кошти спонсорів та пожертвування жителів району. Для цього було відкрито спеціальний розрахунковий рахунок.

Крім того, як повідомив заступник голови Луганської облради Євген Харін, облрада видала книгу під назвою Перемогу й правду - не зрадимо!, у якій опубліковані "уривки із робіт історика Масловського, якого було вбито після того, як він написав книгу про злодіяння ОУН- УПА".

"Війна не закінчилася, війна триває. Жорстока й брудна. За душі наших дітей і онуків, чиї батьки й діди лежать у могилах", - заявив Харін.

Почесний громадянин міста Сватового ветеран Великої Вітчизняної війни Сергій Радовський зазначив: "Ющенко закликає примиритися і простягнути руку, але я краще відрубаю собі руку, чим подам її цьому негідникові".

Луганська міська рада також має намір встановити подібний пам"ятник. Луганські депутати відхилили протест прокурора від 21 травня щодо скасування рішення міської ради від 25 квітня, згідно з яким було створено комісію з вивчення питання стосовно можливості спорудження у місті "пам"ятника жертвам, які загинули від рук воїнів ОУН-УПА".

У вересні пам"ятник "жертвам ОУН – УПА" було відкрито у Сімферополі на площі Радянській. Відкриття монументу відбулося за ініціативи кримських комуністів.

За матеріалами: Луганськ.proUA.com, Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині відкрили пам"ятний знак жертвам ОУН-УПА, загиблим на Львівщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути