середа, 12 травня 2010 08:36

На Луганщині обдурений пенсіонер "замінував" збори кредитної спілки

На Луганщині обдурений пенсіонер "замінував" збори кредитної спілки

У Луганській області співробітники СБУ та міліції "за гарячими слідами" встановили особу автора помилкового анонімного повідомлення про мінування кінотеатру. Про це повідомили в прес-службі обласного управління СБУ.

В одному місті області в кінотеатрі було призначено збори вкладників місцевого кредитного союзу. Але як тільки люди зібралися, хтось невідомий подзвонив у міліцію і повідомив, що в кінотеатрі закладено вибуховий пристрій з отруйливою речовиною хлорпікрином. На місце події екстрено прибула оперативна група, пайовиків кредитного союзу - близько 150 людей - попросили терміново залишити приміщення. У результаті вкладники провели свої збори на лавках у найближчому сквері, а правоохоронці ретельно перевірили будівлю, але ніяких "пекельних машинок" там не виявили.

Того ж дня співробітники СБУ вирахували анонімного фахівця з вибухотехніки та отруйних газів. Виявилось, що це пенсіонер, вкладник того самого кредитного союзу. У 2006 році він вніс до фонду кредитного союзу 30 тисяч гривень - все, що у нього було. Тепер кошти знадобилися на лікування. З проханням видати йому гроші пенсіонер неодноразово звертався до голови правління кредитної організації, але щоразу отримував відмову, мотивовану світовою фінансовою кризою. Не знаючи, що ще зробити, зневірений пенсіонер вирішив хоча б трішки насолити керівництву кредитного союзу, зірвавши збори, і придумав злий жарт з мінуванням кінотеатру.

Міським відділом міліції відносно чоловіка порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 259 КК України (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеки громадян, знищення або пошкодження об"єктів власності). Відповідно до цієї статті Кримінального кодексу, свідомо неправдиве повідомлення про загрозу вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей або іншими тяжкими наслідками, карається штрафом від п"ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на термін до п"яти місяців, або обмеженням свободи на термін до п"яти років, передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині обдурений пенсіонер "замінував" збори кредитної спілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути