понеділок, 27 січня 2014 02:00

На Луганщині чиновника звільнили за м'яку критику влади

На Луганщині чиновника звільнили за м'яку критику влади
Фото: dnevniki.ykt.ru

Заступник начальника управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного Управління Міністерства доходів і зборів в Луганській області 37-річний Сергій Іванов втратив роботу через публікації у своєму блозі на сайті livejournal.

- Майдан я сприймав скептично, але в ніч на 30 листопада я змінився, - розповів Gazeta.ua звільнений працівник. Мені не подобається те, що робить чинна влада і я говорив про це відкрито і публічно, не приховуючи місця своєї колишньої роботи. Але приблизно 2 місяці тому мене почав утискати заступник начальника головного управління. Ображав, чіплявся, розвивав конфлікт. Мені оголосили догану. Потім мене запрошував на розмову начальник головного управління Антипов, який повідомив мені, що моя публічна діяльність привертає увагу".

Сергій Іванов у своєму блозі намагається бути об'єктивним. Безробітним після звільнення не залишився - вже працює юристом. Давав правову оцінку діям "Беркута". Не належить до жодної політичної партії.

Висвітлює політичне життя в Луганській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Такої самопожертви ми давно не бачили – експерт про жертви на Грушевського

- У мене давно блог і багато читачів. Почав з того, що пишу не політичні блоги, більше займаюся художньою літературою, збірку оповідань випустив. Але події в країні проходять крізь мене. Я живу в Луганську - це ще гірше, ніж у Донецьку. Тут заправляють 50 осіб - вся Єфремівська вертикаль. Немає ніякої перспективи, наші люди змушені продаватися за копійки. Я давно писав про Єфремова - довбав цю комсомольську шараду. Звертав увагу громадськості на ці факти. На те, що проста людина не може виграти тендери на мільярди, ініціював наїзд на першого зама губернатора і фінансиста Едуарда Лозовського, який запропонував розстрілювати. Організував петицію про збір підписів, виступив з ініціативою звільнення голови обласної телекомпанії, який, отримуючи гроші з бюджету, заснував на території своєї компанії масу фірм , які пиляють бюджет. Мене почав запрошувати начальник . Став просити , щоб не чіпав Єфремова та інших . Це співпало з початком майдану і мені сказали , що якщо я чіпаю , це б'є по керівництву моєї контори. Я сказав, що Єфремов - людина, яку я щиро зневажаю, і вірю в люстрацію, її треба пройти. 21 січня Луганська облрада ухвалила звернення про прийняття жорстких заходів до майданівців, а 22-го стався розстріл громадян снайперами. Дізнавшись про це, я подзвонив голові облрад , який підписував звернення - Валерію Голенко - і запитав, чи не відчуває він себе співучасником вбивства. Розмова наша була записана, і я її опублікував у своєму блозі в обід. А після обіду мене викликав начальник управління кадрів і запропонував звільнитися за згодою сторін. Там уже був присутній начальник управління внутрішньої безпеки і я зрозумів, що щось підлаштують і посадять. Тому я погодився - раз викликали стільки людей на моє звільнення. Всі плани ми виконали, так що ніяких службових причин звільняти мене у начальства не було.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині чиновника звільнили за м'яку критику влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути