Ексклюзиви
понеділок, 27 січня 2014 00:15

Біля 2 тисяч українців із гаслами "Слава нації", "Смерть ворогам" пройшли по вулицях Мадрида
5

Фото: Фото: Юлія Хансен

Українці діаспори зібралися сьогодні  у столиці Іспанії на площі Колумба. Багато молоді та дітей віком до 10 років. Тримають транспаранти "В наших грудях кулі і ножі. Нас розп'ято й знищено не раз. Боже, Україні поможи!!! Благослови у добрий час!!! СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ", "Вічна пам'ять тому люду, котрий загинув за Вкраїну".

Присутні співають "Ще не вмерла України ні слава, ні воля".У багатьох на очах виступають сльози.

"Мітинг розпочався біля 11 години дня. І тривав майже 3 години. Злим не тихим словом згадали серед зрадників і Ющенка та йому подібних. Зараз люди в Іспанії занепокоєні самим фактом перемовин лідерів опозиції з Януковичем. Просять боротись до кінця, до повної перемоги. В Мадриді були ті, чиї родичі були затримані нещодавно, була також родичка одного з загиблих",– пояснює учасниця Мадридського євроомайдану Юлія Хансен. У ході виступів звучали заклики "Зека - геть!", не визнавати Януковича та його банду. Люди дякували також повстанцям у Києві "за коктейлі, що проведуть Януковича у пекло". Дехто із виступаючих наголошував, що люди в Києві для самозахисту мають застосовувати зброю. Після прийняття антидержавних законів, що обмежують права і свободи громадян українці мають право на самозахист.  Ні в якій країні не можливо таке, що кілька десятків людей через антиконституційні закони  вирішили узурпувати владу в державі.

Батюшка проводить молебень за упокій душ, загиблих на київському Євромайдані, котрі поклали своє життя за світле  майбутнє України.
У ході мітингу організатори  зібрали біля 15 000 євро на допомогу самообороні у Києві.

Потім присутні колоною рушили маршем вулицями Мадриду, співаючи повстанських пісень, зокрема та "Ой у лузі червона калина похилилася, Чогось наша славна Україна зажурилася".

Періодично над колоною демонстрантів неслося: "Слава Нації", "Смерть ворогам", "Один за всіх...", "Україна понад усе!".

Зараз ви читаєте новину «Біля 2 тисяч українців із гаслами "Слава нації", "Смерть ворогам" пройшли по вулицях Мадрида». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути