пʼятниця, 26 жовтня 2018 10:31

На Луганщині 23 гірники шостий день страйкують під землею

На Луганщині 23 гірники шостий день страйкують під землею
Голова місцевої організації Незалежної профспілки гірників Лисичанська Едуард Всеволодський заявив, що 23 шахтарі, які залишилися під землею, мають намір оголосити голодування. Фото: Народна Правда

Гірняки шахти імені Капустіна державного підприємства "Лисичанськвугілля" вже шостий день продовжують страйк під землею, вимагаючи погашення заборгованості з зарплати.

Про це повідомив на прес-конференції голова місцевої організації Незалежної профспілки гірників Лисичанська Едуард Всеволодський, передає "Укрінформ".

"Станом на сьогодні 23 шахтарі знаходяться у шахті. На початку акції було 33 гірники, 10 з котрих піднялись за станом здоров'я", - повідомив він.

За словами Всеволодського, шахтарі, які залишилися під землею, мають намір оголосити голодування.

У свою чергу, голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець зазначив, що в разі відсутності належної реакції шахтарі блокуватимуть західну частину державного кордону - у Волинській і Львівській областях, щоб привернути увагу до проблем у вугільній галузі України.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України готує розпорядження, яким планує надати чинності пріоритетному спалюванню на теплоелектростанціях українського вугілля, що дасть можливість знизити споживання імпортного антрациту та посилить енергетичну незалежність країни. На думку прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, пріоритет українського вугілля позитивно вплине на вітчизняну економіку.

На думку директора енергетичних програм Центру Разумкова Володимира Омельченка, пріоритет вугілля газової групи дозволить підтримати вугільну галузь, а також позитивно вплине на торговельний баланс країни.

Зараз ви читаєте новину «На Луганщині 23 гірники шостий день страйкують під землею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути