Ексклюзиви
субота, 26 серпня 2006 18:07

На кордоні України і Польщі святкують "дні добросусідства"

Сьогодні на україно-польському кордоні, що розмежовує села Стаєвка Сокальського району Львівської області і Корчмин Томашевського повіту Люблінського воєводства, розпочалися 3-ті Трансграничні польсько-українські "дні добросусідства".

Щорічно 26 серпня знімається колюча проволка між селами, тому всі, хто приїхав на святкування, матимуть можливість перейти кордон (для перетину кордону необхідно мати закордонний паспорт і візу - "ГПУ"). Очікується, що цього року кордон перетнуть близько 3 тис. людей. Зокрема, зі Львова заявки на участь подало вже більше 400 чоловік.

- Проведення такого заходу обов"язково приверне увагу громадськості до проблем української митниці, а також поглибить польсько-український діалог. Однозначно, така подія доводить, що ця територія є цікавою як для українців, так і для поляків, - підкреслила співорганізатор святкувань і керівник "Академії української молоді" Олена Яремко.

Більшість заходів під час святкувань відбуватимуться на польській стороні, оскільки кошти були виділені тільки Люблінським воєводством. Львівська ж адміністрація натомість пообіцяла наступного року закласти окремим пунктом до бюджету області гроші на організацію цих святкувань, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні України і Польщі святкують "дні добросусідства"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути