Ексклюзиви
неділя, 01 липня 2007 10:14

На карті Росії з"явився новий суб"єкт федерації

З 1 липня в Росії з"явився новий суб"єкт федерації - Камчатський край, утворений злиттям Камчатської області і Коряцького автономного округу.

Референдум з об"єднання двох самостійних суб"єктів федерації відбувся 23 жовтня 2005 року. У Камчатській області за об"єднання регіонів проголосували більше 84 відсотків виборців, що взяли участь, в Коряцькому окрузі - 89 відсотків.

У вівторок, 3 липня в Петропавловське відбудеться церемонія вступу Олексія Кузьміцкого на посаду першого губернатора нового суб"єкта РФ. Вибори в краєві Законодавчі збори пройдуть в грудні 2007 року.

Коряцький національний округ був утворений 10 грудня 1930 року Ухвалою Президії ВЦИК. 20 жовтня 1932 року у складі Хабаровського краю була утворена Камчатська область, яка з 23 січня 1956 року виділена в самостійну область РРФСР. Коряцький округ став називатися автономним і відокремився від Камчатської області в 1993 році в результаті підписання Федерального договору.

До 1 липня на території Камчатської області площею 170,8 тисяч квадратних кілометрів проживає 330,4 тисяч чоловік. Чисельність постійного населення Корякії, площа якої складає 301,5 тисяч квадратних кілометрів, складає 24,3 тисяч чоловік, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «На карті Росії з"явився новий суб"єкт федерації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути