вівторок, 08 листопада 2011 17:22

На Івано-Франківщині "свідомих українців" закликали бойкотувати репера Серьогу

На Івано-Франківщині "свідомих українців" закликали бойкотувати репера Серьогу

Депутат Івано-Франківської обласної ради Сергій Адамович пропонує всім свідомим українцям бойкотувати виступи репера Серьоги, а керівництву телеканалу СТБ – примусити його вибачитися у прямому ефірі.

За словами депутата, на телеканалі СТБ під час перегляду останньої програми "Х-фактор" вдалося наочно побачити можливі наслідки впровадження репресивних заходів щодо української мови – скорочення на 25 відсотків телерадіомовного продукту.

"Видатний інтелектуал" і співак-розбещувач молоді Серьога під час виступу підопічного Кондратюка зауважив останньому, щоб той не вчив української мови. На що Кондратюк відзначив, що "це ж треба бути таким освіченим і вихованим, щоб казати не вчити мову", - наголосив він.

Адамович зауважив, що на цьому словесна перепалка не припинилася, бо Серьога заявив, що напевно Кондратюку платять за спілкування українською мовою.

"Можу собі уявити реакцію Кондратюка, бо особисто був обурений до безмежності. Однак Кондратюк резонно зауважив, що йому платять за роботу експерта, а Серьозі, напевно, за спілкування російською мовою. І дійсно, Вікіпедія підказала, що Серьога як уродженець Білорусі створив лише один білоруськомовний трек — "Лялька" (2004). Зате в рекламі він спромігся говорити й українською. Напевно, тому, що платять гроші", - зауважив Адамович.

Адамович вважає, що мусить бути і позитивна складова, аби зупинити сповзання країни в русифікацію зразка 1970-1980 рр.

"Українцям треба організовуватися для підтримки українського продукту, але також важливо пояснити громадянам нашої держави, що теперішня центральна влада переносить країну в брєжнівізм не тільки в питанні зневажливого ставлення до українців, а й у всіх інших його проявах. Тобто ми повинні довести, що українське є модерним, а Янукович і бригада – це тільки неякісна калька совкізму і аж ніяк не прогресивного режиму Путіна", - підсумував Адамович.

Нагадаємо, 3 листопада Верховна Рада України ухвалила закон, яким передбачено зменшення частки національного аудіовізуального продукту або музичних творів українських авторів чи виконавців у загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації з 50% до 25%.

При цьому в законі не йдеться про українську мову, а саме про продукт, вироблений в Україні. Більше того, автор законопроекту – регіоналка Олена Бондаренко з парламентської трибуни заявила, що Робоча група розглядала пропозиції знизити український продукт до 0%, тому 25% - це компромісний варіант.

Зараз ви читаєте новину «На Івано-Франківщині "свідомих українців" закликали бойкотувати репера Серьогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути