понеділок, 17 жовтня 2011 15:58

На Хортиці дівчата билися на мечах
17

Бій двох Тетян
Фото: Фото: Олена Бочковська
Бій двох Тетян

У Запоріжжі в неділю відбувся історико-культурний фестиваль "Із варяг у греки". Пройшов лицарський турнір із боєм на мечах та змагання лучників.

"Та-ню-ша! Покажи им всем!" - кричали глядачі під час лицарського турніру. 22-річна Тетяна Казачок із Дніпропетровська гамселить металевим мечем опонента на ристалищі. У кількох боях вона билася із Тетяною Супрун із Запоріжжя.

"Історичним фехтуванням та реконструкцією займаюся два роки. Виступаю за клуб "Дикі лебеді" із Дніпропетровська. Дівчата в цьому виді спорту б'ються на рівні з хлопцями, без поступок – це прояв поваги до суперника. Таке захоплення дає можливість перебороти себе, свої страхи", – розповіла Тетяна Казачок. Вона перемогла і пройшла до півфіналу.

Тетяна Супрун, 26 років, на турнірі виступає вдруге: "Сьогодні вже не так страшно, як було уперше. Але коли тобі у голову летить меч, не розслабишся. Історичне фехтування – чудово розвиває фізично: один меч важить 1,4 кіло, обладунок – від 18 кілограмів".

Крім дівчат, на ристалищі зійшлися близько 50 лицарів із Запоріжжя, Дніпропетровська та Харкова. Усі – в обладунках та одязі, зі зброєю Європи XIV ст.

Переможцем турніру став Артем Камазов, другим – Олександр Ладижинський, третім – Павло Велігон. Усі - бійці з клубу "Бастіон", альянсу ДЗХ (Дніпропетровська-Харкова-Запоріжжя).

Фестиваль пропонував і змагання за звання кращого лучника.

З історичних монгольських, угорських, англійських та північно-європейських луків "хольмгард" треба було поцілити у мішень із 25 та 20 метрів на швидкість та точність. В одному турнірі лучник стріляв, стоячи на гойдалці. Переможцями стали Сергій Єрмашенко із Запоріжжя та харків'янин Олександр Руднєв.

Зараз ви читаєте новину «На Хортиці дівчата билися на мечах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути