вівторок, 30 листопада 2010 13:21

На Харківщині проведуть пробний перепис населення

На Харківщині проведуть пробний перепис населення

У Дергачівському районі Харківської області з 1 по 14 грудня відбудеться пробний перепис населення.

Мета перепису - відпрацювання всіх методологічних та організаційних питань Всеукраїнського перепису населення 2012 року.

Основними завданнями пробного перепису населення є визначення оптимальної дати та тривалості проведення Всеукраїнського перепису населення, перевірка прийнятності проекту його програми, визначення основних напрямів, форм і методів проведення спеціального тематичного інформування населення про перепис.

Пробним переписом населення буде охоплено близько 95 тисяч мешканців. Він буде проводитися шляхом обходу переписувачами житлових будинків і заповнення ними переписної документації. Програма пробного перепису охоплює 30 питань.

Нагадаємо, всеукраїнський перепис населення пройде в 2012 році. Перепис, проведений за стандартами ООН, коштуватиме бюджету України приблизно 1 млрд грн.

Перепис українського населення перенесено з 2011 на 2012 рік через відсутність коштів. Хоча за стандартами ООН ця процедура повинна проходити кожні 10 років. Востаннє держава перераховувала українців в 2001-му.

Варто зазначити, що тоді фінансування перепису населення здійснювалося з розрахунку 0,75 долара на людину. Як повідомили в Державному комітеті статистики, в 2012 році ця сума може вирости. За стандартами ООН зараз вона може складати до 3 долара на людину.

Якщо Україна візьме за основу саме цю цифру, то на перепис населення може бути витрачено приблизно 1 млрд грн. За оцінками фахівців з Держкомстату, для перепису населення повинно бути залучено не менше 200 тисяч людей.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «На Харківщині проведуть пробний перепис населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути