понеділок, 29 серпня 2011 13:09

На гуцульському фестивалі в Косові продавали чоловіків
11

Фото: ФОТО: Олександра ЛІСКОНОГ

Гуцули присвятили свій щорічний фестиваль 20-й річниці Незалежності України. Він пройшов вже вдев'ятнадцяте у столиці Гуцульщини – Косові Івано-Франківської області.

Святковому  дійству передувала науково-практична конференція "Гуцульський феномен: мистецтво жити і творити", що відбулася у суботу, 27 серпня. Мова йшла про  гуцульське відродження в незалежній Україні, про те, як Гуцульщина може прислужитися здійсненню "Карпатської мрії".

Далі дійство пройшло традиційно: з піснями, танцями, трембітами, кептарями, крисанями. Найбільш дотепні гуцулки привезли на фестивальну ярмарку своїх чоловіків, щоб продати.

У неділю захід відкрився урочистою ходою делегацій  з Польщі, Румунії, Хорватії, Молдови, Естонії, Росії, США, Канади, представників Львіщини, Тернопілля, Буковини, Закарпаття, Київщини, Луганщини та ще 12 регіонів України.

У Косів приїхало понад дві тисячі гостей, 89 творчих колективів, 37 вокалістів і понад 120 майстрів народної творчості

Традиційну гуцульську ватру запалив народний учитель України, голова Гуцульської освітянської ради Петро Лосюк з села Яворів.

Зі словами "гори і не згасай ніколи, наша гуцульська ватронько!" корінний 75 -річний гуцул, кандидат педагогічних наук,член-кореспондент НАПН України передав фестивальний вогонь  ватагу з Верховини.

Саме там, у сусідньому районі, у 1991 рокі відбувся перший фольклорно-етнографічний фестиваль, а наступного року у 20-й раз знову зустрінуться гуцули цілого світу.

 

Зараз ви читаєте новину «На гуцульському фестивалі в Косові продавали чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути