понеділок, 15 листопада 2010 13:00

На гей-параді у Ріо танцювали на вантажівках і закликали до терпимості (ФОТО)
18

Фото: Reuters

У неділю, 15 листопада, на бразильському пляжі Копакабана тисячі людей взяли участь у 15-му щорічному гей-параді у Ріо-де-Жанейро.

Незважаючи на невеликий дощ, прихильники геїв, лесбіянок, бісексуалів і трансгендерних осіб буквально повністю заповнили головну вулицю міста, танцюючи на вантажівках під звуки запальної музики, повідомляє NDTV.

Люди, одягнені у різнобарвні костюми, розтягнули гігантський прапор із зображенням веселки на знак протесту проти гомофобії, забобонів і насильства, яке чиниться проти представників сексуальної меншості.

Щоб поінформувати суспільство про злочини на грунті ненависті до геїв і лесбіянок, одна із учасниць гей-параду Майте Шнайдер прикрасила своє вбрання скривавленими пластиковими ляльками та гаслами із закликами до терпимості. За словами жінки, її подругу-лесбіянку вбили саме через ненависть суспільства до секс-меншинств.

"Я сподіваюся, що люди у Ріо - місті, яке готується у 2011 році прийняти Олімпійські ігри - навчаться любити людей таким, якими вони є. Суспільству треба позбавляться від забобонів щодо геїв і лесбіянок", - сказала вона.

Нагадаємо, Ріо-де-Жанейро вважається одним із найпопулярніших у світі міст для гей-туризму. Утім, щорічно представники сексуальної меншості у Ріо стають жертвами насильства з боку людей, які не визнають їхні права. Подібні інциденти трапляються й в інших бразильських містах. Так, минулого року 35-річний чоловік був убитий після гей-параду в Сан-Паулу, найбільшому місті Бразилії.

Зараз ви читаєте новину «На гей-параді у Ріо танцювали на вантажівках і закликали до терпимості (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути