Ексклюзиви
понеділок, 02 серпня 2010 13:45

Федеральний віце-канцлер Німеччини відкрив олімпіаду для геїв (ФОТО)
5

У Німеччині відбулася церемонія відкриття VIII Всесвітніх гейлімпійскіх ігор. 10 тисяч спортсменів з 70 країн світу заявили про своє бажання з"їхатися в німецький Кельн, щоб взяти участь у змагання.


Як повідомляє прес-служба Гей-Форуму України, Ігри урочисто відкрив федеральний віце-канцлер Німеччини, відкритий гей Гідо Вестервелле, під патронатом якого проходить захід.


Почесним гостем і одним з головних дійових осіб цієї події став олімпійський чемпіон Пекіна, австралієць Метью Мітчем, який головне золото свого життя завоював у змаганнях зі стрибків у воду з десятиметрової вишки.

Відзначимо, що перші Всесвітні гей-ігри відбулися у Сан-Франциско (США) 30 років тому.

Міжнародний олімпійський комітет через суд заборонив використовувати слово олімпійський стосовно Світових гей-ігор, тому за ними закріпився неофіційний акронім гейлімпійскі.

У програму гейлімпіади входять 35 видів спорту, в тому числі легка атлетика, велоспорт, гольф, плавання, пауерліфтинг, теніс, фігурне катання (у якому пари можуть бути складені як за гомосексуальним, так і гетеросексуальним принципом), футбол, а також деякі неолімпійські види спорту, як наприклад, бодібілдинг, спортивні танці, шахи та бридж.

Святослав Шеремет, лідер Гей-Форуму України: "На жаль, наша країна досі не бере участь у гейлімпіадах. І це не тому, що нам нема кого виставити на ці всесвітні змагання, а тому, що ми ще недостатньо інтегровані в міжнародне співтовариство, в тому числі і на офіційному рівні. А що стосується України, то тут гей-лесбійські спортивні змагання вже стали традицією: проводяться змагання з бадмінтону, футболу, силового триборства та інших видів спорту ".

Мексиканська гей-збірна з футболу візьме участь у восьмих Міжнародних Гей-Іграх, які пройдуть у німецькому Кельні, 31 липня - 7 серпня.

Фото: games-cologne.de

За матеріалами Спорт Bigmir)net

Зараз ви читаєте новину «Федеральний віце-канцлер Німеччини відкрив олімпіаду для геїв (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути