четвер, 28 січня 2010 16:06

На Гаїті торгують дітьми та людськими органами за $50

На Гаїті торгують дітьми та людськими органами за $50

Глава уряду Гаїті Жан-Макс Бельрів (Jean-Max Bellerive) розповів в інтерв"ю CNN, що незаконна торгівля людськими органами та дітьми стала одним з побічних наслідків нещодавнього сильного землетрусу. За його словами, в країні існує контрабанда органів - як дитячих, так і дорослих.

Прем"єр також ствердно відповів на питання про контрабанду дітей для усиновлення. Він розповів, що влада Гаїті намагається працювати з бездомними дітьми та передавати їх у сім"ї чи притулки.

Але на даний момент їх незаконний вивіз та усиновлення залишається однією з головних проблем. За словами Жан-Макса Бельріва, діти з Гаїті в результаті потрапляють в США.

На півночі Порт-о-Пренса у віддаленому районі чоловік спробував продати канадці хлопчика за $ 50. Юного островітяніна врятувало лише те, що іноземець виявився пастором, та ще й власником притулку для сиріт, повідомляє The Guradian.

Прем"єр-міністр не повідомив, яку кількість дітей вже було вивезено з острова контрабандою, однак це питання гостро стояло для острова і раніше. За даними благодійної організації Plan International, до землетрусу число бездомних і живуть у притулках дітей на Гаїті становило близько 300 тисяч чоловік. За інформацією ЮНІСЕФ, число незаконно вивезених з острова дітей досягає 2 тисяч осіб щорічно тільки до сусідньої Домініканської Республіки.

Землетрус стався на Гаїті 12 січня. Його епіцентр знаходився недалеко від столиці Гаїті Порт-о-Пренса. У результаті місто було зруйноване майже повністю. За останніми офіційними даними, жертвами землетрусу стали близько 170 тисяч осіб. Близько 2 мільйонів людей залишилися без даху над головою. Допомога потерпілим надають понад 30 країн світу, в тому числі і Росія. За даними ООН, її загальний обсяг склав 562 мільйони доларів.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «На Гаїті торгують дітьми та людськими органами за $50». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути