понеділок, 06 вересня 2010 16:32

На Донеччині від сказу помер чоловік

На Донеччині від сказу помер чоловік

Початок осені на Донеччині приніс 2 випадки захворювання на сказ.

Про це повідомив центр пропаганди ГУМНС у Донецькій області.

28-го серпня у с. Ульянівка Красноармійського району на городі вовчиця напала на людей, які в нічний час охороняли поранену козу.

Постраждалими виявилися чоловік, його син та племінник. Їх було госпіталізовано до Красноармійської центральної районної лікарні з діагнозом "слинні садна кінцівок і передньої черевної стінки різної міри", нанесені вовчицею.

Після розтину тіла вовчиці було встановлено, що тварина була хвора на сказ.

Того ж дня ветеринарний лікар, який проводив розтин, був госпіталізований до Красноармійської центральної районної лікарні з діагнозом "садна обох кистей". Лікар був інфікований унаслідок контакту з трупом вовчиці, хворої на сказ. Станом на ранок 4 вересня стан здоров"я постраждалих – задовільний;

2-го вересня у с. Цукурине м. Селидове було госпіталізовано людину з підозрою на хворобу "сказ". Встановлено, що чоловік був покусаний своїм собакою, але курс лікування від сказу не пройшов. Тварина, яка його покусала, була ним убита та знищена, місце поховання дезінфіковано ветеринарною службою м. Селидове. Того ж дня у тяжкому стані здоров"я постраждалого було госпіталізовано до інфекційно-реанімаційного відділення міської лікарні, де він помер.


Сказ – це інфекційне, особливо небезпечне гостре захворювання тварин та людини, яке викликається специфічним нейротропним вірусом і характеризується важким ураженням центральної нервової системи, тяжкими клінічними ознаками, невизначеним інкубаційним періодом.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині від сказу помер чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути