четвер, 27 травня 2010 16:03

У Полтаві лисиця покусала двох жінок і здохла

У Полтаві лисиця покусала двох жінок і здохла

У Полтаві, неподалік автобусної зупинки лисиця напала на двох місцевих жительок. В обласному центрі - це перший випадок, коли дика тварина покусала людей.

"Одну 54-річну жінку лисиця вкусила близько 16 години на вулиці Зіньківській, іншу 29-річну близько десятої по вулиці Харчовиків. Обом зробили щеплення проти сказу та призначили лікування" , - розповіли Gazeta.ua у травмопункті першої міської лікарні Полтави.

Одна з постраждалих 29-річна Олена Дубовик працює кондуктором у приватному підприємстві "Автомир". Жінка близько десятої вечора поверталася з роботи.

"Йшла дорогою біля олійного комбінату. Поруч з ним часто стоять вантажівки, - сказала Олена. - У темряві побачила як з-під одніє вибігла не то собока, не то кіт. Не розгледіла. Тварина пробігала повз мене. Потім фиркнула та кинулась мені на ноги. Я на плечі мала рюкзак скинула його та її вдарила. Тоді тварина відбігла на кілька кроків та завмерла".

Жінка каже, що лише тоді розгледіла, що то лисиця. Боялася поворушитися, аби та знову на неї не кинулася.

"Щось видно її налякало. Вона схопилась та побігла. Я пішла додому. Укус виявився не сильний, та вона мене ще й дряпнула за ліву ногу. Подзвонила на швидку та сказала, що мене вкусила лисиця. Лікарі не повірили. Сказали, де в місті могла лисиця з'явитися"

Вже у травмопункті жінці повідомили, що вона друга за цей день покусана лисицею.

"Зразу зробили усі щеплення та призначили лікування. Тепер буду півроку отримувати уколи, - каже Олена. - Зі служби ветеринарної та санстанції мені пообіцяли передзвонити та сказати, чи ту лисицю знайшли."

В управлінні ветеринарної медицини Полтави повідомили, що вже на наступний після випадку день були створені кілька мобільних груп, які оглянули околиці, де була помічена тварина.

"Чоловіки, які ремонтували автівки в гаражах розповіли нашим працівникам, що знайшли мертву лисицю, - розповідає головний держветінспектор міста Віктор Пальчик. - Вони не повідомили нас та спалили труп тварини. Тепер ми не можемо дослідити хвора вона була, чи здорова".

Головний ветеринар міста зауважує, працівники управління провели щеплення усіх тварин в окрузі. Повідомляюють місцевих жителів про можливий контакт свійських тварин із лисицею. Просять для безпеки зробити їм щеплення.

Фахівці припускають, лисиця забігла до Полтави із дендропарку, розташованого на околиці міста.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві лисиця покусала двох жінок і здохла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути