Ексклюзиви
понеділок, 12 жовтня 2009 08:21

На Донеччині під час полювання убитий 13-річний підліток

На Донеччині під час полювання убитий 13-річний підліток
У Донецькій області під час полювання убитий підліток. Про це повідомили у відділі зі зв"язків з громадськістю Головного управління МВС України в Донецькій області.

Відповідно до повідомлення, мати підлітка заявила про зникнення 13-річного сина, який поїхав на полювання зі своїм 17-річним братом і його 25-річним приятелем, але загубився і не повернувся додому.

Як зазначила слідчий Краснолиманського міськвідділу міліції Юлія Сейтумірова, слідчо-оперативна група, яка виїхала за місцем проживання сім"ї, відразу ж опитала старшого брата зниклого хлопчика, який "тут же приголомшив співробітників міліції, що це він ненавмисно з рушниці поцілив у голову своєму молодшому братові".

Наступного дня юнак показав місце, де все трапилося, і де вони з приятелем закопали загиблого. Підлітка з вогнепальним пораненням у голову правоохоронці виявили на метровій глибині в лісовому масиві селища Дробишево, неподалік знайшли і рушниці, кинуті горе-мисливцями.

Було порушено кримінальну справу за ст. 119 Кримінального кодексу України - необережне вбивство.

Проте, як сказала Сейтумірова, проведений ряд слідчих дій змусив засумніватися в правдивості показань старшого брата.

З її слів, "неточності і нестиковки в його розповіді все більше впадали в око, і в якийсь момент хлопець не витримав і зізнався, що постріл зробив зовсім не він, а його старший друг, який показував йому, як потрібно користуватися рушницею" .

Зі слів слідчого, допитаний 17-річний хлопець наполягав, що постріл був випадковий, а причину своєї поведінки пояснив тим, що товариш попросив взяти провину на себе. Річ у тім, що цей 25-річний товариш раніше був неодноразово судимий, тому він пояснив, що братові швидше повірять у смертельний постріл з необережності.

Зі слів слідчого, необхідно провести ще цілу низку експертиз, які й дадуть відповідь - чи справді це вбивство було скоєно з необережності чи постріл був цілеспрямованим.

Зі слів Сейтумірової, 25-річний житель селища Дробишево наразі заарештований. Ведеться слідство.

Між тим, 8 жовтня в Івано-Франківській області під час браконьєрського полювання загинув 17-річний юнак. Один з учасників браконьєрського полювання в лісовому масиві в Коломийському районі зробив постріл з невидимої цілі з однозарядної гладкоствольної мисливської рушниці і влучив у хлопця, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині під час полювання убитий 13-річний підліток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути