пʼятниця, 25 травня 2012 16:57

На дитячих перегонах малюків заманюють шоколадом і пультом від телевізора
14

Багато хто з діток не зрозумів правил змагань
Фото: Фото: Сергій Старостенко
Мами старалися як могли налаштувати своїх дітей на боротьбу
Кожного з малих приваблювали чимось забороненим
На старті допомагав тато, на фініші чекає мама
Дехто не стримував емоцій

22 травня в сімейному центрі розвитку і розваг "Дивосвіт" у Києві 30 дітей до 2 років змагалися з повзання на швидкість.

Батьки збираються біля стартових доріжок завдовжки 4 метри і чіпляють своїм дітям номерки. Рожеві — повзункам віком до 1 року, жовті — малятам від року до двох.

Першими стартують молодші. Більшість після стартового дзвінка сідають біля лінії старту, роззираються на суперників і телекамери, починають бавитися. Мами відбігають за лінію фінішу і звідти починають вимахувати перед дітьми приманками. Батьки малят, які повзуть посередині, стають навколішки і показують дітям, що треба робити. Приманюють цукерками, іграшками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двомісячні діти легко вчаться плавати: допомагають рефлекси

"Найпопулярніші мобільні телефони, ключі від машин. Хтось навіть пульт від телевізора приніс — все те, до чого малим заборонено торкатися вдома, - пояснює організатор конкурсу Олена Мініна, 55 років. - Одна з наших учасниць — мама 9-ти дітей Ірина Бочай запитувала мене на що приманювати свого малого. Кажу: "На те, що він найбільше любить" - "Найбільше любить мою цицьку", — відповідає. "Ні, Іро, кажу, - от на це приманювати не треба. Бо оператори зніматимуть тебе, а не дітей". Такий спосіб змагання дуже розвиває у дітях моторику. Характер видно, особливо у дівчаток. Малі кокетки забувають про змагання, красуються перед камерами і програють.

Півторарічна дівчинка доповзає до фінішної стрічки, озирає всіх переможним поглядом, розвертається і швидко рачкує назад до старту. Дитина не доповзла до кінця три сантиметри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дитячий день народження кличуть стільки гостей, скільки років імениннику

Інша 2-річна дівчинка диктує телеоператорам свою домашню адресу з індексом і кодом парадного.

Першим до фінішу серед найменшеньких дістається 11-місячний Роман Фернандес. Його мама Олена Чисановська повзла поруч з сином, трусячи мобільним телефоном.

"Дуже реагує на фотоапарат. Коли його хочуть сфотографуватися, завжди тягнеться. І на порожню пляшечку повзе, бо хоче почесати зубки. Інші бігли збоку, а центральна доріжка дуже незручна для мам. Тому довелося поповзти мені з ним. Дуже боялася діток не задіти. Але вдалося через них переступити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому діти починають красти

У старшій віковій категорії до двох років перемогу здобуває Максим Кувалдін. Хлопчика до фінішної стрічки приманили шоколадом.

Зараз ви читаєте новину «На дитячих перегонах малюків заманюють шоколадом і пультом від телевізора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути