субота, 18 вересня 2010 18:08

На десантному кораблі вибухнули прострочені снаряди

На десантному кораблі вибухнули прострочені снаряди
Причиною вибуху снарядів на середньому десантному кораблі "Кіровоград" ВМС України став людський фактор, оскільки при стрілянині використовувалися снаряди, що були простроченими.

Про це повідомило джерело у військово-морських силах України.

На його думку, трагедії можна було б уникнути, якби корабельні комісії з внутрішньої перевірки уважніше дивилися на номери партій боєзапасу, де також вказані дати виготовлення снарядів.

"Відстрілювати старий боєзапас - це звичайна практика, щоб убити двох зайців: і постріляти, і негідних снарядів позбутися, хоча деякі командири кораблів воліють топити такий боєзапас в морі на глибинах понад 150 метрів прямо в цинку", - пояснив співрозмовник.

"Під час стрільб по кораблю йде сильна вібрація, навіть плафони в коридорах падають. Цілком можливо, старий снаряд і здетонував. Благо калібр невеликий, і люди дивом залишилися живі", - продовжив він.

Нагадаємо, 17 вересня на "Кіровограді" несподівано здетонував артбоєприпас. Четверо військовослужбовців госпіталізовані у важкому стані.

Вибух стався під час бойових стрільб по наземних цілях, які проходили ввечері у п"ятницю на кримському полігоні "Опук" в рамках навчань "Взаємодія-2010". За фактом вибуху проводиться розслідування.

РИА Новости
Зараз ви читаєте новину «На десантному кораблі вибухнули прострочені снаряди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути