понеділок, 02 травня 2011 17:02

На честь Ігоря Пелиха у Тернополі відкриють пам'ятну дошку-телевізор

На честь Ігоря Пелиха у Тернополі відкриють пам'ятну дошку-телевізор

8 травня в Тернополі відбудеться відкриття пам'ятної дошки на честь Ігоря Пелиха. Подія приурочена до другої річниці трагічної загибелі відомого телеведучого.

Меморіальна дошка буде стилізована під телевізор. Ключовою деталлю стане сенсорний екран, на якому можна буде подивитися підбірку відеозаписів за участю Пелиха.

Як повідомляє Zaxid.net, ініціатором створення меморіальної дошки став земляк телеведучого, його друг дитинства, соратник по роботі і однодумець у творчих втіленнях Іван Ясній - головний режисер "Галопом по Європах", "На свою голову" та інших телепередач.

"Ідея цього пам'ятника зародилася ще два роки тому, відразу після 8 травня 2009-го, - розповідає Ясній. - Однак вона повинна була, так би мовити, вистоятися в думках, дозріти, такі речі не можна робити абияк, поспіхом. Минуло два роки, ідея набула остаточних обрисів, тому з її втіленням вирішили не прив'язуватися до якоїсь круглої дати і не відкладати в довгий ящик".

Пам'ятник встановлять у центрі Тернополя, на розі бульвару Шевченка та вулиці Олени Кульчицької: на стіні будівлі, звідки колись вело мовлення "Радіо Тернопіль". На цій радіостанції працював Пелих перед тим, як відправитися підкорювати столицю.

Пам'ятник виготовлено та встановлено на кошти родини і друзів Ігоря Пелиха.

Ігор Пелих загинув 8 травня 2009 року в результаті аварії в Києві на проспекті Перемоги. На місці ДТП також загинула студентка Олександра Грінченка. Водій автомобіля, в якому розбився журналіст, визнаний винним у ДТП і засуджений до позбавлення волі на дев'ять років.

Зараз ви читаєте новину «На честь Ігоря Пелиха у Тернополі відкриють пам'ятну дошку-телевізор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути