середа, 03 лютого 2010 20:48

На Черкащині у водосховищі загинуло 23 тонни риби

На Черкащині у водосховищі загинуло 23 тонни риби

Близько 23 тонн риби, в основному - рибної молоді, загинуло в Кременчуцькому водосховищі в урочищах "Буші", "Очеретяне", "Байкал" Черкаської області.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.

За інформацією міністерства, це сталося через складні погодні умови – сильні морози спричинили утворення на Кременчуцькому водосховищі льодового покрову товщиною більше 40 см.

У цих урочищах при погіршенні умов фотосинтезу спостерігається зниження вмісту розчиненого кисню у воді, на окремих ділянках мілководдя - значно нижче рибогосподарських нормативів.

На деяких ділянках водосховища, в урочищах "Буші", "Очеретяне", "Байкал" рівень розчиненого кисню у воді досяг критичних рівнів, що викликав замори риби.

Природоохоронними органами Черкаської області та рибопромисловими організаціями проводяться інтенсивні заходи з недопущення заморів та мінімізації їх наслідків.

Державна екологічна інспекція та Головне управлінням рибоохорони в Черкаській області проводять роботи з визначення вмісту розчиненого кисню на проблемних ділянках Кременчуцького водосховища, здійснюють контроль за наявністю водних живих ресурсів на проблемних ділянках, вирубують віддушини в місцях концентрації молоді промислових видів риб, здійснюють заходи механічної аерації води.

Як вважають в Міністерстві охорони навколишнього природного середовища України, уникнути значних втрат рибопродуктивності Кременчуцького водосховища внаслідок зимових заморів риби неможливо без проведення меліоративних робіт на нерестовищах.

Роботи з рибогосподарської меліорації, які передбачалось провести відповідно до профінансованого з обласного бюджету Черкаської області проекту в 2009 році, не були виконані через неконструктивну позицію депутатів Леськівської та Червонослобідської сільських рад Черкаського району, які не дали погодження на проведення цих робіт, відзначили в міністерстві.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «На Черкащині у водосховищі загинуло 23 тонни риби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути