четвер, 10 червня 2021 02:12

На боротьбу з Covid-19 виділили додаткові 1,2 млрд

На боротьбу з Covid-19 виділили додаткові 1,2 млрд
МОЗ виділило додаткові гроші на боротьбу з коронавірусом. Фото: Reuters

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) перерозподілило ще 1,2 млрд грн на лікування Covid-19.

"Міністерство охорони здоров'я передало 1,2 млрд грн на фінансування 249 лікарень, які мають договір із Національною службою здоров'я України на пакет лікування Covid-19", - повідомляє МОЗ..

Видатки НСЗУ збільшено за рахунок коштів, які передбачались для забезпечення можливості закупівель лікарських засобів за договорами керованого доступу.

"Кошти, передбачені на закупівлі за договорами керованого доступу, можуть бути не використаними у повній мірі через довготривалість процедури запровадження такого механізму. Тому ми перерозподілили їх на потреби лікування та підготовки лікарень до можливої нової хвилі Covid-19", - прокоментував рішення уряду заступник міністра охорони здоров'я Петро Ємець.

МОЗ і ДП "Медичні закупівлі України" сприятимуть запровадженню договорів керованого доступу, а потенційна економія коштів, в тому числі й за рахунок прозорих закупівель, дозволить реалізувати цей механізм вже цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аудит Covid-витрат на МВС виявив порушень на 26,5 млн грн

Уряд виділив Міністерству внутрішніх справ 800 млн грн із ковідного фонду. Апарату МВС передбачили 71,599 млн грн для доплати медичним працівникам зі сфери управління міністерства, які безпосередньо працюють з Covid-19. Державній прикордонній службі виділили 30,8 млн грн для доплати військовослужбовцям, які працюють під час карантину. Нацгвардії відрахували 16,6 млн грн для доплати на період дії карантину. 1,7 млн грн виділили ДСНС. Нацполіції дали 679,261 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «На боротьбу з Covid-19 виділили додаткові 1,2 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути