неділя, 11 грудня 2011 15:09

На благодійний вечір вінницький губернатор запросив народну артистку Степову
15

Фото: Фото Тетяни Щербатюк

10 грудня о 16.00 у вінницькому драмтеатрі ім. Садовського розпочався ІІІ-й благодійний вечір "З любов'ю до Вас" на допомогу онкохворим дітям Вінниччини.

Пройшов під патронатом губернатора Миколи Джиги, голови Вінницької облради Сергія Татусяка, мера Вінниці Володимира Гройсмана, народного депутата України Григорія Калетніка, з благословення та під патронатом Митрополита Вінницького та Могилів-Подільського Сімеона. Організувала акціюдизайнер, громадський діяч та радник голови облдержадміністрації Ольга Родченко під гаслом  "Любов - це єдине, що можна дати іншому, нічого не відбираючи в себе".

Головний лікар дитячої обласної лікарні Тетяна Антонець сказала, що 350 дітей у Вінницькій області чекають на допомогу.

"При сучасному забезпеченні є всі шанси, що вони виживуть. Одноденний заробіток нашої лікарні ми перерахували для цих дітей. Хочу запевнити, що жодна копійка не пропадає, всі гроші йдуть хворим дітям", - наголосила вона.

Вірш, написаний матір'ю померлої дитини, учасники вечора слухали зі слізьми на очах. Коли прозвучали слова "Чому накрили біле личко? Ні, не візеть, віддайте! Вона моя!" у залі почулися схлипування.

Такі ж емоції викликали фотографії дітей, що демонструвалися на великих екранах під виконання пісні "Аве Марія". Дітки в масках, без волосся після "хімії", але усміхнені, схожі на янголят. Потім на екрані з'явились слова "Цих дітей уже немає...". І знову жінки не змогли стриматись, схлипували і витирали очі.

Після цього дівчатка-волонтери зі скриньками пішли в зал збирати гроші. Слідом почався аукціон. Продавали картини юних художників, палантини, декоративні подушки. Жінки потроху заспокоїлись. Жарти ведучого викликали посмішки присутніх. А польський консул Кшиштоф Свідерек заставив всіх реготати, коли коментував продаж двох дзиг та повного аудиозбірнику творів Фредеріка Шопена. Майже всі лоти учасники аукціону залишали на сцені, щоб потім їх доправили в онковідділення у дарунок дітям.

Зібрані на вечері кошти рахувалися просто на сцені. І звідти ж їх забрали інкасатори банку. На аукціоні зібрали 10230 грн, в залі – 30395 грн і 5 доларів. Касовий збір – 36 тис грн. Також організатор благодійної акції дизайнер Ольга Родченко повідомила, що вінницька єпархія перерахувала 80 тис грн, міська та обласні ради – 55 тис грн. Загальна сума, що вдалося зібрати, склала 276 338 грн.

Завершила вечір народна артистка України Валентина Степова. Вона зізналась, що приїхала на запрошення вінницького губернатора Миколи Джиги.

"Я знаю, що Микола Васильович любить пісню, яку всі знають, але трохи забули", - зауважила вона і заспівала "Одинокая бродит гармонь".

Губернатор подарував їй букет білих троянд.

Наприкінці вечора стало відомо, що Ольга Родченко визнана переможцем 5-го національного конкурсу "Благодійник року".

Зараз ви читаєте новину «На благодійний вечір вінницький губернатор запросив народну артистку Степову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути