пʼятниця, 16 жовтня 2009 12:54

На берег Ладозького озера викинуло старовинний корабель

На берег Ладозького озера викинуло старовинний корабель

Уламки дерев"яного корабля ймовірно петрівських часів знайдені на березі Ладозького озера біля села Нурмойла Олонецького району Карелії. Фрагменти каркасу - ніс, шматки середньої частини і корми, щоглу - викинуло на берег штормом і розкидало на відстані кілометра, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Ширина корабля, судячи по каркасу, складала близько 8 метрів, а довжина - більше 30 метрів. Озеро винесло на берег також щось на кшталт якоря - набитий каменями мішок.

"Носова частина завдовжки близько 15 метрів особливо добре збереглася. Величезні дерев"яні конструкції скріпляють кованими чотиригранними цвяхами і металевими обручами. Кормова частина зарита в пісок, її погано видно. Судячи з усього, це було трищоглове судно", - уточнила РІА Новости Наталія Ніколаєва, директор Олонецького музею.

Точним датуванням віку корабля займуться фахівці суднобудування із Петрозаводська. Олонецький музей зацікавлений в швидкому встановленні історичної цінності знахідки, щоб організувати її охорону: місцеві жителі вже почали розбирати шматки корабля на сувеніри.

Зараз ви читаєте новину «На берег Ладозького озера викинуло старовинний корабель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути