Ексклюзиви
субота, 05 квітня 2008 14:21

На аукціоні скрипку Страдіварі продали за 1,3 млн доларів

Скрипка роботи Антоніо Страдіварі, виготовлена в 1700 році, продана на аукціоні "Крістіс" в п"ятницю за один мільйон 273 тисячі доларів анонімному покупцеві, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на офіційний сайт "Крістіс".

Скрипка була виставлена під назвою "Пенні" на честь її останньої власниці - британської піаністки і скрипальки Барбари Пенні, що померла минулого року. Пенні вписала своє ім"я в світову музичну культуру вже тим, що стала першою жінкою в струнній групі Лондонського Королівського філармонічного оркестру.

Барбара Пенні була восьмою по рахунку відомою власницею скрипки, якій вона прослужила більше 40 років.

Серед найдорожчих скрипок у світі відомі "Екс-Вьєтан" роботи Гварнері дель Джезу, куплена російським бізнесменом Максимом Вікторовим в 2007 році, ціна якої не розголошується. Ще одна скрипка Страдіварі "Хаммер" була продана в 2006 році на аукціоні "Крістіс" в Нью-Йорку за 3,5 мільйони доларів.

Свою першу скрипку Страдіварі виготовив в 1666 році, але більше 30 років він шукав власну модель. Лише на початку 1700 років майстер сконструював свою, досі неперевершену скрипку. Вона була подовженої форми і мала усередині корпусу злами і нерівності, завдяки чому звук збагачувався за рахунок появи великої кількості високих обертонів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «На аукціоні скрипку Страдіварі продали за 1,3 млн доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути