четвер, 13 жовтня 2011 11:01

На аукціон виставили бронзову сідницю Саддама Хусейна

На аукціон виставили бронзову сідницю Саддама Хусейна

Бронзова сідниця Саддама Хусейна - уламок пам'ятника колишньому президенту Іраку - буде продана з аукціону у Великобританії. Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на організаторів торгів.

12-метровий пам'ятник Саддаму був споруджений у квітні 2002 року в центрі Багдада на честь 65-річного ювілею президента. Через рік статуя була демонтована за допомогою американської військової техніки під радісні вигуки іракців.

Виставлений на аукціон шматок статуї був привезений на батьківщину колишнім солдатом Особливої повітряної служби британських військ Найджелом Елі (Nigel Ely), який під час іракської війни працював журналістом і висвітлював, серед іншого, падіння Багдада 2003 року. Саме тоді, за словами Елі, він попросив дозволу взяти собі шматок скинутої статуї в американських морських піхотинців, які охороняли площу.

Отримавши дозвіл, Елі озброївся молотком і ломом і відламав приблизно 60-сантиметрову бронзову сідницю колишнього диктатора, яку потім відвіз додому, сплативши більше 600 євро за перевищення допустимої ваги багажу.

Тепер колишній солдат має намір продати шматок пам'ятника, який дістався йому, з допомогою одного з британських аукціонів. За даними BBC News, торги відбудуться 27 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «На аукціон виставили бронзову сідницю Саддама Хусейна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути