середа, 17 вересня 2008 17:15

На американському ринку акцій нові хвилювання

Американський ринок акцій почав торги середи зниженням основних індексів через побоювання інвесторів з приводу того, що порятунок AmericanInternationalGroup владою країни не допоможе заспокоїти світові фінансові ринки.

Федеральна резервна система (ФРС) США надала вчора страховій компанії AIG кредит на суму 85 млрд доларів на два роки, аби запобігти її банкрутству, що могло посилити світову фінансову кризу.

Натомість ФРС отримає 79,7% акцій компанії.

Інвестори побоювалися, що можливий крах AIG може відгукнутися новими ударами по світовій фінансовій системі, всього через декілька днів після того, як інвестбанкLehmanBrothersHoldingsInc подав заяву про банкрутство.

Проте після порятунку AIG, інвесторів хвилює вірогідність того, що незабаром яка-небудь компанія знову потрапить під такий удар.

"Питання в тому, хто може стати наступною жертвою і як ми впораємося з цією ситуацією. Зараз можна говорити про ефект доміно", - сказав Пітер Кардільо з AvalonPartners перед відкриттям торгів.

На ринок також може вплинути інформація про те, що британський банк LloydsTSB веде переговори про злиття з найбільшим іпотечним банком країни HBOSPlc.

Дефіцит рахунку поточних операцій платіжного балансу США виріс в другому кварталі 2008 року до 183,1 млрд доларів, повідомило міністерство торгівлі США.

Кількість будинків, будівництво яких почалося в США, знизилося в серпні 2008 року в порівнянні з попереднім місяцем на 6,2% після зниження на 12,4% в липні і склало 895 тис. при прогнозі 950 тис., повідомило міністерство торгівлі.

До 16.40 за київським часом індекс провідних компаній традиційного сектора економіки США DowJones знизився на 1,68% до 10,872 пункту, індекс технологічного сектора NasdaqComposite впав на 1,64% до 2,171 пункту, повідомляє Взгляд.

Зараз ви читаєте новину «На американському ринку акцій нові хвилювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути