пʼятниця, 06 квітня 2007 12:37

На 5 років посадили мешканку Донеччини за работоргівлю

Апеляційним судом Донецької області мешканка м. Єнакієво засуджена за те, що відправляла до Туреччини "живий товар".

Засуджена жила в Анталії з своїм цивільним чоловіком, але часто навідувалася на батьківщину до матері й брата. Незабаром з"ясувалося, що новоспечена туркеня разом із співмешканцем вирішила організувати бордель, а "кадри" підбирати в рідному місті.

Жінка знайомилася з потенційними жертвами в кафе, на зупинках, у перукарнях, виглядала дівчат, що одягнені бідніше. Бесіду будувала так, що дівча починало скаржитися на нелегку долю й відсутність грошей.

Вона одразу ж пропонувала свою допомогу. Одним брехала, що чоловік володіє в Туреччині рестораном і охоче допоможе нещасним влаштуватися офіціанткою, барменом, посудомийницею й т.п. із високою заробітною платнею, іншим – обіцяла вигідне заміжжя. Багато дівчат погоджувалися.

Після цього співмешканець зловмисниці висилав гроші, вона оформляла документи й покривала всі транспортні витрати, тим самим ставлячи "робітниць" у матеріальну залежність. Потім дівчат відправляли в Анталію.

По прибутті "живий товар" зустрічали, відбирали паспорти. Полонянкам повідомляли, що ні про яку легальну роботу, а тим більше про заміжжя не йдеться. Їм належить працювати повіями, причому перший час абсолютно безкоштовно, аби відпрацювати готівку, витрачену на їх доставку.

За кожну продану в будинки терпимості дівчину вербовщиця отримувала від цивільного чоловіка по тисячі американських доларів.

Зловмисницю затримали в Харкові при спробі вивозу ще чотирьох "офіціанток". Усього ж работоргівка продала в турецькі борделі 12 мешканок Донецької області. Зараз усіх дівчат, що побували в сексуальному рабстві, повернули на батьківщину, їм надається необхідна психологічна і реабілітаційна допомога, пише Остров.


Зараз ви читаєте новину «На 5 років посадили мешканку Донеччини за работоргівлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути